Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tél van: 150 cm friss hó a francia hegyekben!

2017.12.12. Bata Attila

Mivel bennünket itthon, Magyarországon most elkerül a havazás, döbbenten nézhetjük a nagy-britanniai, holland, belga, német és francia képeket. A havazás nagyon komoly gondokat okoz ezekben az országokban. Persze, ami az autósoknak bosszúság, az a síelőknek öröm, igaz csak hosszú távon.
Kép: Val Thorens / Facebook
Kép: Val Thorens / Facebook
Napok óta havazik a francia hegyekben. A Météo France közleménye szerint a 2000 méter feletti régióban 100-160 cm friss hó hullott az utóbbi napokban. Főleg Alpes du Sud, Haute-Savoie, Isère és Savoie megyék hegyeiben tombol a tél.

A havazás után a legmagasabb, 5-ös fokozatú lavinaveszély alakult ki néhány helyen a hegyekben. A lavinaveszély miatt nemcsak a síterepeket kellett bezárni, hanem a hegyi utakat is lezárták óvatosságból, így akad olyan település a hegyekben, pl. Nevache (Hautes-Alpes megye) 1500 méteres magasságban, amely a számítások szerint legalább szerdáig elérhetetlen marad.

VARS la Forêt Blanche
Alpes-Maritimes régióban a prefekturátus az összes síterepet bezáratta szerdáig. A Mercantour régióban már 250 cm vastag a hó. A helyi útinform híreit állandóan figyelni kell, hiszen óránként változik, hogy melyik hágót vagy hegyi útszakaszt zárják le, vagy nyitják meg.

Val Thorens / Facebook
Val Thorens / Facebook
A havazás gondokat okozott a síterepeken is, még ott is, ahol ki tudtak nyitni. Tegnap Tignes például csak dél körül tudta beindítani a liftjeit.

Val Thorens / Facebook
Val Thorens / Facebook
Risoul síterepének vezetője szerint, a következő napokban zárva kell tartaniuk a havazás miatt, de a jó hír, hogy annyi hó esett, amivel már a szezon végéig biztosított a szükséges hómennyiség.


Az alacsonyabb régiók: Provence útjai is havasak
KOMMENTEK
Stani | 2017.12.12. 19:24
csodás !

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.