Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc: lavina zúdult a sípályára

2017.12.13. Bata Attila

Az utóbbi napokban komoly mennyiségű hó hullott le a Nyugati-Alpokban, a francia, nyugat-olasz és svájci hegyekben. A közel méteres friss, de nedves és nehéz hó miatt mindenhol fokozott lavinaveszély van érvényben. A legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztást már mindenhol 4-esre minősítették vissza, de még ez is eléggé veszélyes.
Kép: ZVG
A hegyimentők, a rendőrség és a szakemberek figyelmeztetése, hogy a fokozott lavinaveszély miatt mostanában kerüljük a pályán kívüli síelést a Nyugati-Alpokban, inkább maradjunk a biztonságos pályán. Bár, ahogy látszik, ott is megtörténhet a baj.

A svájci Saas Fee síterepén tegnap nem sokkal dél előtt zúdult lavina az egyik sípályára. A pályán átgördülő hógörgeteg négy méter mély és ötven méter széles hóréteget hagyott a pályán 2100 méteres magasságban.

Riport a reklám után
A helyszínre érkező 53 hegyimentő és öt kutya három órán keresztül keresett esetleges áldozatok után, de szerencsére nem találtak senkit.

Feltételezések szerint a lavinát a sípálya felett egy sítúrázó indította el, akit még nem tudtak beazonosítani. 2009-ben történt hasonló eset. Akkor három freerider indított el lavinát a hegyen, amely a sípályára érve több embernek okozott sérülést. Akkor ez az ügy a bíróságra került.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.