Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tél van? A Magas-Tátrában megdőlt a téli melegrekord

2019.12.18. Bata Attila

Kedden a Lomnici-csúcs mérőállomása a Magas-Tátrában 6,4 fokot mért. Soha ilyen meleget még nem mértek ezen a helyen téli hónapban.
Ilyen, amikor havas a csúcs környéke
Ilyen, amikor havas a csúcs környéke
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) közleménye szerint kedden 6,4 fokot mértek a Lomnici-csúcs mérőállomásán (2633 m). Ez nemcsak decemberi, hanem abszolút téli rekordnak is számít. Ilyen meleget ezen az állomáson téli hónapban még sosem jegyeztek fel. Az előző rekordot 2006. december 15-én mérték, akkor 5,6 fokot mutatott a hőmérő.

A csúcson ma reggel 52 cm vastag havat mértek, az elmúlt napok enyhe időjárása miatt a hóréteg kb. 20 centiméterrel csökkent.
Tegnapról mára virradóra Pöstény (Piešťany, 160 m) városában olyan enyhe volt az időjárás, hogy a legalacsonyabb hőmérséklet nem süllyed 10 fok alá. 10,7 fokon maradt a minimumhőmérséklet, ez szintén téli rekordnak számít.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.