Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így köszöntik a tavaszt a síterepek

2016.04.04. 2017.03.21. sielok.hu | frissítve: 2017.03.21.

Számos kreatív módja létezik a tél búcsúztatásának. A fanatikus hófüggők számára fájdalmas az elválás, ezért különböző őrült versenyekkel próbálják könnyebbé tenni. Vicces jelmezekben, bolondozva csúsznak át a télből a tavaszba. Nézzük, mik erre a legjobb módszerek!

Nemzeti csúszás és Spring Splash

A hazai síterepeken is igyekeznek valamilyen módon emlékezetessé tenni a szezon végét. Március 15-e alkalmával kokárdás nemzeti csúszást rendeztek Eplényben és Mátraszentistvánon.
Télbúcsúztató jelleggel pedig rendeztek már Flúgos futamot és vicces tóba csúszást is.
Eplényben idén Spring Splash néven kerül megrendezésre a tavaszköszöntő esemény, melyet 2017. március 25-én tartanak az Intersport Síaréna Snowparkjában. A megmaradt hóból különböző akadályokat és ugratókat készítenek, lesz közös grillezés és egyéb programok is.

Pond Skimming - avagy csúszás a télből a nyárba!

Ez az egyik legnépszerűbb formája annak, hogy magunk mögött hagyjuk a síszezont. A versenyzők általában sível vagy snowboarddal - esetleg szánkóval, hófánkkal vagy szinte bármivel, ami csúszik - lesiklanak egy rövid lejtőn, aminek az aljában egy kis tavacska található. A feladat a víz tetején maradva átjutni a túlpartra.

Ez a művelet ritkán sikerül, ezért több kategóriában is díjazzák az indulókat. Elismerést kap a legszebb jelmez, a legtovább állva maradt versenyző és a legszebb esés bemutatója is. A nassfeldi Waterslide Contest versenyen a meztelen csúszást is külön értékelik.

A 2016-os Snow Beach Day és a Waterslide Contest legszebb megoldásai és az elmaradhatatlan meztelen csúszás (18+)

Dummy Downhill - a síbábuk versenye

Főleg amerikai síterepeken terjedt el ez a különös megmérettetés. A feladat egyszerű, le kell csúszni egy viszonylag meredek lejtőn sílécen vagy hódeszkán, vicces jelmezeket öltve, majd egy ugrató és egy szép repülés után lehetőleg minél nagyobb erővel a földre vágódni. A becsapódás erejét és a rongálás mértékét ugyanis külön pontozzák, minél több darabra esik a versenyző, annál jobb!

Még szerencse, hogy ezen a vetélkedőn nem hús-vér emberek vesznek részt, csupán az általuk tervezett és épített tesztbábuk törik magukat apró darabokra. Elképesztő csapatmunka és komoly mérnöki tervezés előzi meg egy-egy bábu elkészítését és feszült figyelemmel drukkolnak az alkotók, hogy versenyzőjük eljusson az ugratóig és egy látványos trükköt bemutatva a földre csapódjon. A télbúcsúztatás mellett egyúttal kreatív módon szabadulhatunk meg a selejtezésre ítélt sífelszereléstől.

Összefoglaló a tavaly Kanadában megrendezett versenyről, ahol egy snowbike-on még Darth Vader is feltűnik

Hardbooter's day - a retró és a kemény cipők napja

Igazi nyolcvanas évekbeli karnevállal inthetünk búcsút a síszezonnak az olaszországi Courmayeur síterepén. Itt ugyanis időutazással ünneplik a tavasz kezdetét, csodálatosan rikító színekben pompázó retró overallokat öltenek és szigorúan a nyolcvanas évek felszereléseit és kemény cipőit használják a Hardbooter's Day elnevezésű versenyen, melyet idén április 8-án rendeznek meg.

A színpompás szlalomfutam Davide Marciandi snowboardversenyző emlékének tisztelegve jött létre, aki 2000-ben ezen a síterepen vesztette életét egy lezárt pályán történt lavinabalesetben.
Keménycípővel és retró síruhákkal ünneplik a tavaszt az olasz Courmayeur síterepen | Fotó: Facebook
Keménycípővel és retró síruhákkal ünneplik a tavaszt az olasz Courmayeur síterepen | Fotó: Facebook

Rope Team Race - hárman egy kötélen

Igazán nagy múltra tekint vissza ez a versenytípus, Hochfügen-ben idén húsvétkor 54. alkalommal rendezik meg ezt az összekötözős síversenyt. Háromtagú csapatok nevezhetnek és a lényeg, hogy úgy kell lecsúszniuk a kijelölt pályán, hogy közben mindhárman egy kötelet tartanak a kezükben.

Rendeznek futamot nagyoknak és kicsiknek és az egészet egy kétnapos ünnepléssel kötik össze Hochfügen Snowdown rendezvény keretében.
Hochfügenben a kötéllel sízés a hagyományos szezonzáró esemény | Fotó: www.tyrol.com
Hochfügenben a kötéllel sízés a hagyományos szezonzáró esemény | Fotó: www.tyrol.com

Kincskeresés a sípályán

Népszerű tél végi szórakozás a kincskeresés, melyre tökéletesen alkalmas terep a sípálya. Obertauernben hóba ásott kincsesládákat kell megtalálniuk a versenyzőknek április 8-10. között a Gamsleiten Kriterium nevű rendezvényen.

A svájci-francia határon Portes du Soleil síterepén egy egész terepre kiterjedő játékot rendeztek január 20-21. között Jeu de Pistes néven. Egy térkép segítségével ellenőrző pontokat kell megtalálni a síterep különböző pontjain. Aki becsekkolt legalább öt ellenőrző pontra, az részt vett a sorsoláson, amin egy Portes du soleil napijegyet lehetett nyerni.
Kincskeresés Obertauernben - a versenyzők egy ásó segítségével kutathatnak a 30 db ajándékot rejtő ládika után
Kincskeresés Obertauernben - a versenyzők egy ásó segítségével kutathatnak a 30 db ajándékot rejtő ládika után

Hógolf - galléros póló és sícipő

Szintén nagy múltú esemény a Snow Golf Tournament, melyet Kaliforniában 34. alkalommal rendeznek meg április 9-án, Squaw Valleyben. A golfversenyen minden a klasszikus szabályok szerint történik, azzal a kivétellel, hogy a versenyzők golfautó helyett síléceken közlekednek.

Ezen a versenyen is fontos a megjelenés, a legjobb jelmezt díjjal jutalmazza a zsűri, a verseny legjobbjai pedig értékes ajándékokat kapnak, úgy mint repülős körutazás, Golf klub belépő vagy síszemüveg.
Kaliforniában a hógolf a sikkes télbúcsúztatás | Fotó: www.squawalpine.com
Kaliforniában a hógolf a sikkes télbúcsúztatás | Fotó: www.squawalpine.com

Hóröplabda - vetődni nem érdemes

Egy másik téliesített nyári sport az úgynevezett hóröplabda. A szabályok szintén változatlanok, csupán a terep más. A versenyzők egy szabványos röplabdapályán ütögetik a labdát a háló felett, a vetődés viszont kevésbé kellemes, forró homok helyett ugyanis jeges hó borítja a pályát.

A hóröplabda nemcsak vicces esemény, igazi "versenysporttá" fejlődött. Évről évre egyre több helyszínnel bővül a versenysorozat, a 2016/17-es szezonban már összesen hat síterepen rendezik meg. Az idei házigazdák: a cseh Špindlerův Mlýn, a svájci Disentis, a szlovén Kranjska Gora, az osztrák Wagrain-Kleinarl és az olasz Kronplatz síterep.
A hóröplabdának többállomásos bajnokságot is szerveznek | Fotó: snowvolleyball.com
A hóröplabdának többállomásos bajnokságot is szerveznek | Fotó: snowvolleyball.com
KOMMENTEK
tibor.becker | 2016.04.12. 15:53
Az idei kincskeresésröl képek :https://www.meinbezirk.at/lungau/le...ute/10-jaehriges-jubilaeu...
Nem volt az idöjárás kegyeltje, de legalább friss hóban voltak :-). Üdv, Tibor
tibor.becker | 2016.04.12. 16:01
Kincskeresés: 34 ládikából 7-et nem találtak meg. A főnyereményt, egy BMW X4 kulcsát viszont igen. Üdv, Tibor
forrás: http://www.meinbezirk.at/lungau/fre...izeit/das-war-die-schatzs...
tibor.becker | 2016.04.12. 16:04
Bocsi, helyesen: a BMW kulcsát kisorsolták.Üdv, Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Das Kleine Feriendorf
Egyszerűen berendezett, természetközeli üdülőházikók Nassfeld sítereptől mindössze 4 kilométerre. Az önellátásos, állatbarát hütték egyenként maximum 5-6 fő kapacitásúak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.