Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli Ázsiai Játékokat rendeznek Szaúd-Arábiában

2022.10.04. MTI / sielok.hu

Egyáltalán nem vicc, a sivatagi királyság kapta meg a 2029-es téli játékok rendezési jogát, miután a mai napon a 45 ország képviseletéből álló Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) közölte a döntését.
A tervezett helyszín (Kép: neom.com)
A tervezett helyszín (Kép: neom.com)
A hét év múlva esedékes versenyeknek a megépítendő Trojena üdülőhely ad otthont. A kb. 500 milliárd dolláros projekt megvalósítását Mohamed bin Szalmán koronaherceg, a szaúdi trónörökös irányítja, erről korábban itt írtunk.

Trojena volt az egyetlen jelölt a kontinentális téli játékokra, amelyeket 2017 óta nem tartottak meg, mivel az OCA nehezen talált házigazdát. Szaúd-Arábia, ahol a hőmérséklet ritkán esik plusz nyolc Celsius-fok alá, az első nyugat-ázsiai ország, amely megrendezi az eseményt.
Idealizált síelés, hegynek felfelé
A tervek szerint a Szaúd-Arábia északnyugati részén születőben levő üdülőhely megújuló energiával fog működni, és az elképzelések között szerepel sífalunak, luxus családi és wellness-létesítményeknek, a régió legnagyobb édesvizű tavának, valamint egy interaktív természetvédelmi területnek a létrehozása is.
A hegyvidéki rész további tervei
A projektben kiemelt hangsúlyt kapott a fenntarthatóság, a megújuló energia fontossága, s az is, hogy a természetes hó mellett mesterséges havat is jócskán használnak majd a versenyhelyszíneken -írja az MTI. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.