Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tenger felett épült új kabinos lift Dél-Koreában

2017.06.30. Bata Attila

Dél-Korea az utóbbi időben rengeteget költ a síterepeinek fejlesztésére, már csak azért is, mert jövőre téli olimpiát rendeznek az országban. Sílifteket nemcsak a síterepeken lehet használni, hanem a városi közlekedésben, vagy akár egy szabadidőparkban, ahol a legújabb dél-koreai kabinos lift épült.
Busan (vagy magyaros átírással Puszan) Dél-Korea második legnagyobb városa. 3,5 millió lakosú város tengerpartján szabadidőközpont várja a látogatókat, főleg a gyermekeket. A park területén 1964 és 1988 között már közlekedett egy felvonó, de akkor még csak egy 420 méteres szakaszon.

Az új kabinos liftet a napokban adták át hivatalosan, amely már 1645 méter hosszan köti össze parkot és a strandot. Az osztrák Doppelmayr cég építette a Busan Air Cruise névre keresztelt kabinos liftet, amelyet műszaki adatai alapján bármelyik síterep is szívesen elfogadna.

Ez a kislány tökéletes idegenvezető lehetne. Jobb, mint a park hivatalos videói :)
Összesen 39 darab 10 fős kabin közlekedik a tenger felett. 13 kabint üvegpadlóval építettek meg, így kilátásban közvetlenül a lábunk alatt terült el a tenger. Átlagosan 54 méter magasan, de a legmagasabb pontján 86 méterrel a tenger felett "száguldanak" a kabinok 5 m/s sebességgel. Az üzemeltetők szerint a kabinos lift kibír egy hetes erősségű földrengést, valamint ellenáll az erős szélnek és a szökőárnak (?) is.

A kabin utasai ingyenesen megtekinthetik a liftállomásnál épült múzeumot. A Doppelmayr és a park üzemeltetői egy közös kiállításon mutatják be a síliftek építésének történetét.

Ha valaki arra jár és kipróbálná a kabinost, egy oda-vissza útra 15 ezer vonnal (kb. 3600 forinttal) számoljon. Gyermekjegy 11 ezer von, kb. 2600 forint. További információ a parkról ezen a koreai honlapon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.