Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes: most hatalmas bukás lett az autós ugrásból

2014.03.21. Bata Attila

A francia autóversenyző, Guerlain Chicherit az idén is megpróbálkozott egy hajmeresztő autós trükkel a francia síterepen. Tavaly egy hátraszaltót dobott, most a leghosszabb rámpás ugrás rekordját szerette volna megdönteni. Rossz nézni, hogy mekkora bukás lett belőle, de Chicherit a saját lábán hagyta el a helyszínt.
A profi síelő és rally versenyző, Guerlain Chicherit ezúttal a leghosszabb rámpás ugrás rekordját szerette volna megdönteni. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is egy felturbózott és speciálisan átalakított Minivel vágott neki a kísérletnek. A négykerekű autók között a jelenlegi rekord 101,1 méter, Chicherit ezt szerette vonal 109,7 méterre javítani. (A nem kerek számok az átváltásból adódnak, mivel ezeket a távokat nem metrikus mértékegységrendszerben tartják nyilván)

Ez most nem sikerült
Ahogy a fenti videóban is látható a kísérlet nem sikerült, de azt is mondhatnánk, hogy csúnya bukás lett a vége. A szörnyű látvány ellenére, és valószínűleg a speciálisan megépített autónak köszönhetően, Chicherit saját maga szállt ki az autóból és saját maga sétált el az autótól. A biztonság kedvéért, egy éjszakás megfigyelésre bevitték a közeli kórházba, de másnap elengedték.

Ez most nem sikerült - másik kameraállásból
Chicherit nem kezdő sem a síelés, sem az autóversenyzés tekintetében. Tavaly Tignes síterepén egy hátraszaltót dobott a kocsijával, majd a hóban landolt. Ez a kísérlet, ahogy a lenti videóban is látható, sokkal jobban sikerült.

Hátraszaltó egy Minivel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.