Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes: mától nyitva a Grand Motte gleccser

2009.09.26. Bata Attila

Tignes: mától nyitva a Grand Motte gleccser Csaknem négy héttel a nyári szezon vége után újra megnyitotta kapuit a franciaországi Tignes síterepének Grand Motte gleccsere. Ezzel Ausztria, Svájc, és Olaszország után most már Franciaországban is lehet síelni az Alpok országai közül.
A hóviszonyok nem a legtökéletesebbek, a nyár végére lestrapált pályára szeptemberben csak 15-20 centiméter friss hó hullott, de azért a megrögzött síelők már megkezdhetik a szezont. A kevés hó miatt a csak a hóágyúzott pályák üzemelnek, a sífutópálya nyomait még nem lehetett lefektetni. Erre még sor kerülhet, hogy jön egy kis égi áldás, hiszen a síterep október végéig nyitva tart.

Az üzemeltetők szerint, ahogy az időjárás engedi, úgy nyitnak meg újabb pályákat a nagyközönség és a versenyzők előtt. Előzetesen 25 sí- és snowboardklub jelezte, hogy kilátogat versenyzőivel a szombati nyitónapra. A megnyitó előtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idei nyáron összesen 50.000 napra érvényes síbérletet adtak el, amely körülbelül 5 százalékkal kevesebb mint 2008-ban volt. Ez a szám ősszel a várakozások szerint elérheti a 80.000 napot.

A gleccser két pályáját naponta 8:45 és 14:45 között használhatják azok, akik hajlandóak megfizetni a 32 eurós napijegyet (26 euró gyerekeknek), a félnapos jegy 11:45-től érvényes és 24 euróba kerül (gyerekeknek 19).
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.