Menü ≡

Tignes: szombaton Franciaországban is megkezdődik a síszezon

2019.10.16. | Szerző: Bata Attila
A tervezetthez képest néhány héttel később, de hétvégén megkezdődik az idei síszezon a francia gleccseren.
h i r d e t é s
Eredetileg szeptember 28-ra tervezték a nyitást a Tignes síterepén található Grande Motte gleccseren, de azt el kellett halasztani a síelésre alkalmatlan hóviszonyok miatt. A síterep szezonkezdetéről minden évben egy bizottság dönt közösen, amely a sípálya üzemeltetőiből és a helyi önkormányzatból és az idegenforgalom szereplőiből áll.

A bizottság közleményében a klímaváltozással magyarázta a késést. Az igaz, hogy az egykori szlogen, hogy évi 365 napot lehet síelni a gleccseren, mára már abszolút nem valós, és a mostani kutatások sem sok jóval kecsegtetnek a jövővel kapcsolatban.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Október 19-én végre kinyit a gleccser, bár a körülmények jelenleg még nem a legjobbak, nem az összes pályát használhatják a síelők. A síterep közleménye szerint egyelőre a haladó síelőknek ajánlják a pályákat.

A pályák állapotát folyamatosan figyelik, bár a heti időjárás előrejelzések szerint komoly esély van arra, hogy még a nyitás előtt is javulni fognak, hiszen jelentős havazás érkezhet a régióba. Az előre jelzett akár 50 cm friss hó jót tehet a 3000 méter felett elterülő pályáknak.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »