Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

TikTok videó mentette meg a síelő édesapa életét

2023.02.10. Bata Attila

Az eset még január elején történt, amikor az észak-amerikai SilverStar síterepén egy 16 éves fiú együtt síelt édesapjával a fák között. Az apa fejjel beesett egy hóval teli, mély üregbe, ahonnan egyedül nem tudott volna kiszabadulni. Szerencsére a fia emlékezett egy videóra, amelyet a síelésük előtt három nappal látott.
Részlet a lenti videóból
Részlet a lenti videóból
A tree well nevű halálos veszélyről már írtunk korábban. Ha valaki egyedül síel és beleesik, nagyon kevés az esélye a túlélésre. Segítségnyújtás esetén sem mindegy, hogyan segít társunk a bajban. A 16 éves fiú pont a síelés előtt három nappal látott egy TikTok videót, hogy mit kell tenni ilyen esetben, amely most életmentő volt ebben az esetben.

Azt pontosan nem tudjuk, melyik videót látta a fiatalember, de egy másik síterep is feltett egy hasonló videót napokkal az eset előtt. Itt egy önkéntes hegyimentő játsza el az áldozatot és várja, hogy társa megmentse.
Segítségnyújtáskort a legfontosabb, hogy a bajbajutott síelőnek a levegőhöz jutását biztosítani kell. A hóba fejjel érkező síelő a havat lélegzi be először, szinte belefullad a hóba. Fontos, hogy minél előbb levegőhöz jusson.

A mentőakció sikeres volt, de a páros ezentúl jóval óvatosabb lesz a fák közötti síelésnél és egyedül sosem indulnak el.

Végül egy videó, arról, hogy milyen havazás érte az észak-amerikai hegyeket januárban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.