Menü ≡

Sok síterep nyit Tirolban és Vorarlbergben

2016.11.17. | Szerző: Stani
A hétvégén valóságos tömeges nyitások várhatóak országszerte, nem lehet kivétel ez alól a két nyugati tartomány Tirol és Vorarlberg sem. A múlt pénteki havazások helyenként 40-60 cm friss havat hoztak. Az egésznek a szépségén ront az időközben megérkezett enyhülés.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Kitzbühel október 22. óta nyitva, igaz az első hetekben csak két pályával várta a síelőket. A mostani hétvégével igen szép kínálattal folytatódik a szezon, több völgypálya is nyitva, többek közt a Pass Thurnig síelhetünk le.

Kitzbühel
Kitzbühel
Obergurgl-Hochgurgl jelentős pályakínálattal fogadja a vendégeket. A tiroli síterep szerdán startolt, a mai naptól az összes felvonó és a pályák nagy része üzemel.

Obergurgl
Hochkössen egy lifttel (Gipfellift) nyit a hétvégére. A Ziller völgyben Hochzillertal startol a kabinossal és három ülőfelvonóval.
Hochkössen
Hochkössen
Vorarlbergben Silvretta-Montafon síterepén már november 11-én elkezdődött a síszezon, sok síterephez hasonlóan egyelőre hétvégenként üzemelnek a felvonók. Warth-Schröcken a nagy havazásoknak köszönhetően előbb nyit, az előttünk álló hétvégén három sífelvonóval vág neki a szezonnak. Ugyancsak három lifttel startol Brandnertal is.
Hochzillertal
Hochzillertal
A tiroli Alpbachtal hét felvonóval kezd szombaton és egészen a középállomásig csúszhatunk le. Időközben megérkezett az enyhülés, tegnap Tirolban volt, ahol 2300 méteren is eső esett. Bár szombatra havazást mondanak, ezúttal alacsonyabb hóhatárral (1400 méter körül), utána vasárnap azonban több napon át déli áramlás jön főn széllel, így a porhó minden bizonnyal a gleccserek és a magasabb síterepek privilégiuma marad egy ideig.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »