Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tíz méter vastag hó alól kell kiásni a norvég síterepet

2020.03.21. Bata Attila

Fonna gleccser az egyik norvég síterep, amely csak a nyárra nyit ki. Ahogy a képen is látszik, a héten nekiálltak a síterep előkészítésének, vagyis először a síterephez vezető út megtisztításának.
Kép: FONNA Glacier Ski Resort
Kép: FONNA Glacier Ski Resort
Folgefonna vagy Fonna gleccser 1200 méteres magasságban található norvég síterep, amely csak nyáron nyit ki. Olyan, mint pl. az olasz Stelvio az Alpokban. A fenti képen is látszik, hogy télen egyszerűen nem lehetne megközelíteni és üzemeltetni a síterepen a hatalmas mennyiségű hó miatt.

A fenti kép még nem is a síterepen készült, hanem az üzemeltetők tájékoztatása szerint a síterephez vezető úton, kb. 850 méteres tengerszint feletti magasságban.

A síterepet most megpróbálják kiásni a hó alól, bár kérdéses, hogy lehet-e síelni itt a nyáron, hiszen jelenleg a koronavírus-járvány miatt az összes norvég síterepet bezárták.

A hó mennyisége egyébként szezononként változik. Vannak kivételesen havas telek, amikor kb. 15 méter hó is összegyűlik, de vannak kevésbé havas szezonok és utána szokatlanul meleg nyár. Mint például tavaly, amikor nagyon korán, már július közepén bezárt a síterep hóhiány miatt.
2017-ben
KOMMENTEK
Kawa szaki | 2020.03.29. 17:36
Király elmennék nyáron egyszer motorral mint Stelvióra

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.