Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több bukósisakot vesznek, mint sílécet

2010.01.18. Bata Attila

Több bukósisakot vesznek, mint sílécet A sportszerárusítók hálát adnak az új rendeleteknek és a terjedő szokásoknak. A sílécek szinte alig fogynak, a bérbeadás még úgy-ahogy tartja magát, az igazi nagy üzletnek az idén a bukósisakok árusítása számít, amelyekből a gyermekeken kívül a felnőttek is egyre többet vásárolnak maguknak.
Ausztriában három tartomány kivételével az idei szezonban már kötelező bukósisakot hordaniuk a 15 éven aluliaknak. Már ebből is lehet következtetni arra, hogy az idén mennyire megugorhattak a bukósisak eladások. A három kivételnek számító tartományban (Salzburg, Tirol, és Voralberg) teljesen mindegy, hogy erről nincs tartományi törvény, hiszen ennek hiányában is a gyermekek 80-85 százaléka hord bukósisakot.

A minden szezonban előforduló súlyos balesetek hatására nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is egyre többen vásárolnak bukósisakot, és úgy tűnik a boltosok hálásak lehetnek az új módinak, legalább ezzel kompenzálják a csökkenő síléc és hódeszka eladásokat. Ausztria egyik legnagyobb sportszerboltja, a Hervis, az idei szezonban eddig körülbelül 100.000 darab bukósisakot értékesített, amelyből legalább 10 millió eurós bevételre tett szert. A vállalat vezetője szerint a szezon végéig még egyszer ennyi bevételt hozhatnak a sisakok. Sokkal rosszabban fogynak a lécek, a tavalyi évhez képest eddig 10 százalékkal kevesebb fogyott, amelynek a cég szerint a legfőbb oka, hogy egyre többen inkább bérelnek, mint vásárolnak léceket.

Konkrét számok nélkül, de hasonló sikerekről számolt be a másik sportszeróriás, az Intersport. Náluk szintén rendkívül kelendőek a bukósisakok, protektorok, és egy védőfelszerelések. A tavalyi évhez képest jelentősen nőttek az eladások, a cég legnagyobb örömére. Ők is arra számítanak, hogy a védőfelszerelések lesznek a szezon slágertermékei, be is táraztak velük bőven az egész évadra.

A boltosok szerint a síelők szívesebben fizetnek a drágább védőeszközökért, ezzel szemben a sílécek tekintetében inkább árban a középkategóriás léceket választják. Az osztrák boltokban elég széles tartományban mozognak a bukósisakok, a legtöbb helyen 29-130 euró között lehet őket megvásárolni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.