Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több síterepen is fél méter hó hullott a szlovén hegyekben

2020.10.12. Bata Attila

Hétvége óta havazik az Alpok keleti és déli részén, amely nagyjából az osztrák, olasz és a szlovén síterepeket érinti. Szlovéniában október közepéhez képest szokatlanul nagy mennyiségben havazott. A népszerű síterepen, Vogelen, ma reggelre 50 centiméter hó hullott.
Vogel ma délelőtt
Vogel ma délelőtt
A havazás miatt az ország északi részében több utat is le kellett zárni a magasabb régiókban. 700 méter felett már havazott és a lakott települések közelében is 20-30 cm friss hóról számoltak be a jelentések.

Vogel síterepén (1500 méteres magasságban) vasárnap reggel és hétfő reggel közötti 24 órás időszakban kereken 50 centiméter hó hullott. Ez az adat nem a sítereptől származik, hanem az általában "megbízhatóbb" forrásnak tekintett meteorológiai állomástól.
Vogel tegnap
Vogel tegnap
A Júliai-Alpokban maradva, Kredarica mérőállomáson is havazott. Itt már nem nulláról indult a hóvastagság, így az utóbbi 24 órában lehullott 54 centiméterrel együtt már 75 cm vastag a hóréteg 2514 méteren.
Zelenica
Zelenica
Ne feledkezzünk el egy apró szlovén síterepről sem, ahol meglepően sok hó hullott. Zelenica mérőállomásán (1538 méter) 57 cm hó hullott 24 óra alatt.
Krvavec
Krvavec
A hazai síelők körében további ismertebb szlovén síterepen is havazott, így például most Krvavec 29 cm (1740 m), Rogla (1494 m) pedig 16 cm vastag havat kapott.
Rogla
Rogla
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Villas Terme
A Villas Terme Roglától 16 km-re, a Zrece termálfürdő szomszédságában található, csendes, parkos környezetben. Apartmanok és szobák is foglalhatók. Étkezés és wellness szolgáltatások a szomszédos hotelben igénybe vehetők.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.