Menü ≡

Több síterepen is fél méter hó hullott a szlovén hegyekben

2020.10.12. | Szerző: Bata Attila
Hétvége óta havazik az Alpok keleti és déli részén, amely nagyjából az osztrák, olasz és a szlovén síterepeket érinti. Szlovéniában október közepéhez képest szokatlanul nagy mennyiségben havazott. A népszerű síterepen, Vogelen, ma reggelre 50 centiméter hó hullott.
h i r d e t é s
A havazás miatt az ország északi részében több utat is le kellett zárni a magasabb régiókban. 700 méter felett már havazott és a lakott települések közelében is 20-30 cm friss hóról számoltak be a jelentések.

Vogel síterepén (1500 méteres magasságban) vasárnap reggel és hétfő reggel közötti 24 órás időszakban kereken 50 centiméter hó hullott. Ez az adat nem a sítereptől származik, hanem az általában "megbízhatóbb" forrásnak tekintett meteorológiai állomástól.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Júliai-Alpokban maradva, Kredarica mérőállomáson is havazott. Itt már nem nulláról indult a hóvastagság, így az utóbbi 24 órában lehullott 54 centiméterrel együtt már 75 cm vastag a hóréteg 2514 méteren.
Ne feledkezzünk el egy apró szlovén síterepről sem, ahol meglepően sok hó hullott. Zelenica mérőállomásán (1538 méter) 57 cm hó hullott 24 óra alatt.
A hazai síelők körében további ismertebb szlovén síterepen is havazott, így például most Krvavec 29 cm (1740 m), Rogla (1494 m) pedig 16 cm vastag havat kapott.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »