Menü ≡

Megérkezett a tél Ausztriába: 30-70 cm friss hó

2020.10.11. | Szerző: Stani
Menetrendszerűen megérkezett az újabb havazás az osztrák hegyekbe, hétfő reggelig 30-70 cm hó hullhat a magasabb hegyekben.
h i r d e t é s
Ezúttal Tirol déli részein, Kelet-Tirolban, Salzburg tartomány déli területein (Magas-Tauern, Pongau, Lungau) továbbá Karintiában számolhatunk jelentős mennyiségű hóval; akár 30-70 cm friss hó is összejöhet. A hóhatár jelenleg 1000-1500 méter körül mozog, az este, illetve hétfő hajnal folyamán akár 700-800 méterig is lesüllyedhet, vagyis a szeptember végi télbetöréshez hasonlóan ismét sok völgy fehér ruhát ölthet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A havazás, ahogy az várható volt, átmeneti fennakadásokat okoz a magasabb hegyi utakon. Salzburg tartományban Obertauernen és Katschbergen átvezető főút csak hólánccal járható. Ennek ellenére sokan próbálkoznak nyári gumival, ami valóságos káoszhoz vezet az említett utakon. Keresztbe fordult és árokba csúszott több autó és tehergépkocsi is.
Az intenzív hóesés végett Karintia több hegyi útjai csak hólánccal vagy téli gumival járható, így a Loiblpass, Plöckenpass és a Wurzenpass.
A havazás nagyon jól jön az osztrák gleccsereknek, ahol a hóágyúkat is bekapcsolták. Mivel a magasabb hegyekben jövő héten marad a télies időjárás, a hógyártás is tovább folytatódhat. Ne feledjük, hogy a gleccsereken kívül 3-4 héten belül nyithat Kitzbühel (Salzburg és Tirol) és Obergurgl (Tirol) is.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »