Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tömeg a Tátrában, öt éve nem voltak ennyien

2013.01.03. | Szerző: Bata Attila
Tömeg a Tátrában, öt éve nem voltak ennyien Szokatlanul nagy tömeg volt a két ünnep között a tátrai síterepeken Szlovákiában. Mind az Alacsony-Tátrában és a Magas-Tátrában a régi időket idézte a síelők és a vendégek száma. A helyi turisztikai szakértők szerint öt éve nem voltak ilyen sokat a helyi sípályákon és szálláshelyeken.
December 29-én szombaton 4024-en érkeztek a tátralomnici pályákra, amely a síterep üzemeltetői szerint minden idők legnagyobb tömegét jelentette a síterepen. Természetesen ennyi ember fennakadásokat okozott a lifteknél, a pénztáraknál, a büfékben, de a pályákon is, hiszen természetes hó hiányában a Lomnici-nyereg pályáit még mindig nem lehet megnyitni. A pályákon hóágyúzott hó van, de pályán kívül vékony a hóréteg.

Az üzemeltetők szerint a látogatottsági csúcshoz hozzájárult a szikrázó napsütés, a kedvező időjárás, valamint hogy a lengyel oldalon (Zakopane) elég kevés hó van a pályákon. A tömeg a többi napokon is jellemző volt Tátralomnicon, de Csorbatónál is sokan voltak.
Szép idő és tömeg az év utolsó napjaiban
Szép idő és tömeg az év utolsó napjaiban
A vendégek felét a hazaiak teszik ki, de ilyenkor jóval több az orosz és ukrán vendég, és most a szokásosnál is többen érkeztek Lengyelországból. Újdonság a tavalyelőtti évhez képest, hogy 2012 decemberében 35%-kal több Tátra Kártyát adtak el, amely további kedvezményekre jogosít.

Az egyik tátralomnici szálloda igazgatója szerint öt éve nem volt ennyi vendégük, de szintén ötéves rekordot döntött a látogatottság az Alacsony-Tátrában található Chopok síterepén is. Ha kisebb mértékben is, de többen voltak a többi Tátra környéki síterepen is, mint például a Bachledova-völgyben, ahol hétszázalékos volt a növekedés az előző időszakhoz képest.
2013.01.03. 18:16:43 Thisnoall
Mi Tálén voltunk 28-án és nem is volt tömeg.
2013.01.04. 12:51:17 Yules
Donovaly-ban voltunk 29-30-án. Sokan voltak de azért nem volt tömegnyomor
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 115 vendég és 10 regisztrált felhasználó látogatja.