Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tömeg a Tátrában, öt éve nem voltak ennyien

2013.01.03. Bata Attila

Tömeg a Tátrában, öt éve nem voltak ennyien Szokatlanul nagy tömeg volt a két ünnep között a tátrai síterepeken Szlovákiában. Mind az Alacsony-Tátrában és a Magas-Tátrában a régi időket idézte a síelők és a vendégek száma. A helyi turisztikai szakértők szerint öt éve nem voltak ilyen sokat a helyi sípályákon és szálláshelyeken.
December 29-én szombaton 4024-en érkeztek a tátralomnici pályákra, amely a síterep üzemeltetői szerint minden idők legnagyobb tömegét jelentette a síterepen. Természetesen ennyi ember fennakadásokat okozott a lifteknél, a pénztáraknál, a büfékben, de a pályákon is, hiszen természetes hó hiányában a Lomnici-nyereg pályáit még mindig nem lehet megnyitni. A pályákon hóágyúzott hó van, de pályán kívül vékony a hóréteg.

Az üzemeltetők szerint a látogatottsági csúcshoz hozzájárult a szikrázó napsütés, a kedvező időjárás, valamint hogy a lengyel oldalon (Zakopane) elég kevés hó van a pályákon. A tömeg a többi napokon is jellemző volt Tátralomnicon, de Csorbatónál is sokan voltak.
Szép idő és tömeg az év utolsó napjaiban
Szép idő és tömeg az év utolsó napjaiban
A vendégek felét a hazaiak teszik ki, de ilyenkor jóval több az orosz és ukrán vendég, és most a szokásosnál is többen érkeztek Lengyelországból. Újdonság a tavalyelőtti évhez képest, hogy 2012 decemberében 35%-kal több Tátra Kártyát adtak el, amely további kedvezményekre jogosít.

Az egyik tátralomnici szálloda igazgatója szerint öt éve nem volt ennyi vendégük, de szintén ötéves rekordot döntött a látogatottság az Alacsony-Tátrában található Chopok síterepén is. Ha kisebb mértékben is, de többen voltak a többi Tátra környéki síterepen is, mint például a Bachledova-völgyben, ahol hétszázalékos volt a növekedés az előző időszakhoz képest.
KOMMENTEK
Thisnoall | 2013.01.03. 18:16
Mi Tálén voltunk 28-án és nem is volt tömeg.
Yules | 2013.01.04. 12:51
Donovaly-ban voltunk 29-30-án. Sokan voltak de azért nem volt tömegnyomor

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.