Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípályák mellett halad a Tour de France idei mezőnye is

2010.07.05. Bata Attila

Sípályák mellett halad a Tour de France idei mezőnye is Szombaton egy rövid kis szakasszal megkezdődött a világ legismertebb kerékpáros versenye a Tour de France. Az idén 97. alkalommal megrendezendő verseny a hollandiai Rotterdamból indult, és természetesen most is számos ismert síterep mellett halad el az Alpokban és a Pireneusokban.
A holland rajt után Belgiumon keresztül érkezik a mezőny Franciaországba. A síelőket is lázba hozó első komolyabb hegyi etapra július 11-ig kell várni, akkor két első kategóriájú hegyi szakasz után érkeznek meg a versenyzők a világ egyik legnagyobb síközpontjába, a Portes du Soleil pályáihoz. A 189 kilométeres, Genfi-tavat megkerülő, csodás szakasz végén ismert síterepeken – Morzine és Avoriaz - pihen meg a mezőny. A pihenőnapot követően, július 13-án még egy keményebb szakasz következik az Alpokban. A 204 kilométeres szakaszon található az Alpok egyetlen kiemelt kategóriájú hegyi szakasza ebben az évben, a versenyzőknek majdnem 1500 méteres szintkülönbség után kell megmászniuk a 2000 méter magas Col de la Madeleine hágót.

Július 14-én egy gyengébb hegyi szakasszal búcsúznak az Alpoktól, a három nap alatt a már említett síközpontokon kívül elhaladnak Les Gets, La Clusaz és Gap mellett. A mezőny átkerekezik a Pireneusok felé, ahol még brutálisabb hegyi szakaszok várnak a versenyzőkre. Július 18-tól 22-ig a spanyol francia határon elterülő hegységben hajtanak, ahol főleg a július 22-i futamot lesz érdemes nézni, hiszen a Pau és a Col du Tourmalet közötti 174 kilométeres részen két első kategóriás emelkedő mellett egy gyilkos nehézségű kiemelt kategóriás hegyi szakaszt is meg kell tenniük.

Valószínűleg addigra a verseny már eldől, és valószínűleg a hegyi menő, a kétszeres győztes, a címvédő Alberto Contador javára. A hétszeres győztes amerikai Lance Armstrong elmondása szerint az idén indul utoljára, a felhozó versenyeken mutatott formája alapján kevés esélye van az idei győzelemre.

Szokás szerint, a verseny Párizsban ér véget, az idén július 25-én lesz az utolsó befutó.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.