Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tour de France: ma az Alpe d'Huez-i királyszakasz!

2018.07.19. Bata Attila

Ha valaki ma délután tévé elé tud keveredni, akkor feltétlen érdemes megnézni a híres francia kerékpáros verseny, a Tour de France, mai szakaszát, amely egyrészt a legendásan nehéz és ikonikus hegyi szakaszához érkezett, másrészt ismerős síterepek között tekernek a világ legjobb biciklisei.
Alpe d
Alpe d'Huez: az utolsó szakasz híres kanyarjai
Idén 30. alkalommal tér vissza a mezőny a legendás szakaszra, azon belül is az Alpe d'Huez-i emelkedőre. Idén a körversenyt az óramutató irányában bonyolítják le, így az Alpok hegyi szakaszai megelőzik a Pireneusok hegyeit. A verseny márt két napja az ismert síterepek közötti hegyekben zajlik, a mai azonban a legjobban várt szakasz.

A 175,5 kilométeres szakasz közvetítése délben kezdődik. A mezőny 768 méterről indul, majd 53 kilométer múlva megmássza a 2000 méteres hegyet, majd le egészen 494 méterre, aztán fel 2067-re, majd újra le 718 méterre és onnan kezdődik a várva-várt szakasz, az Alpe d'Huez-re (1850 m) vezető, 21 hajtókanyarral megspékelt utolsó szakasz.

A mai menü számokban
A mai menü számokban
Itt a felsőbb részeken már egy héttel korábban megjelennek a rajongók és letáboroznak. A 21 kanyar sok érdeklődőt vonz, talán a legtöbbet, a legjobb rálátással rendelkező 16-os. Ez az utolsó szakasz 13,8 km hosszú, és átlagosan 8,1 % meredek, a legmeredekebb részén, 4 kilométerrel a cél előtt 11,5 %-os.

Szóval, ha valaki nem igazán van oda a versenyért, ma akkor a szép tájban is gyönyörködhet, biztosan látunk valamit a környék síterepeiből (Les Arcs, Alpe d'Huez) is. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.