Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe: itt is tilos a sítúrázás a pályán

2015.12.16. Bata Attila

Újabb síterep vezetett be túrázási tilalmat a sípályáin. A karintiai-stájer határon található Turracher Höhe biztonsági okokból tiltotta be a túrázást a műhavas pályáin. A síterep szóvivője szerint a tilalom csak ideiglenes, addig tart, amíg egy nagyobb havazás után nem javulnak a hóviszonyok a síterepen.
Nem sokkal a flachaui bejelentés után újabb síterep korlátozza a túrázókat a pályáin. A hóhiányra és biztonsági szempontokra hivatkozva Turrach síterepe is betiltotta a sítúrázást és a hótalpas túrázást a pályáin. Ennek oka, hogy természetes hó hiányában a túrázók csak a behavazott pályákat tudják használni.

A síterep vezetője szerint a túrázók gyakran egymás mellett vagy csoportokban vonulnak a pályákon. Elképzelni is szörnyű egy olyan balesetet, amikor egy síelő ütközne éppen a pályán keresztül haladó csoporttal.

Most nem ilyenek a hóviszonyok, havat csak a pályákon lehet találni
Most nem ilyenek a hóviszonyok, havat csak a pályákon lehet találni
A síterep azt ígéri, hogy az intézkedés ideiglenes, amint lesz elegendő mennyiségű természetes hó, a tilalmat visszavonják.

A flachaui eset kapcsán már elhangzottak vélemények a témával kapcsolatban. Az átláthatóság kedvéért az általánosságban megfogalmazott véleményeket inkább odavárjuk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Naturchalets Turrach
Új alpesi stílusú, panorámás 3-4 hálószobás luxus apartmanok 1700 méter magasságban a cirbolyafenyők között saját jakuzzival vagy szaunávalTurracher Höhén.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panorama Hotel
Panorámás hotel Turracher Höhe központi részén, mindössze néhány lépésre a 12-es számú sípályától. Szolgáltatások: panorámás fedett medence pezsgőfürdővel, szaunarészleg, fitneszterem, játszószoba. Háziállat megengedett!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.