Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turrach: heti egyszer, egy pályán lehet sítúrázni

2015.12.27. Bata Attila

Számos osztrák síterep tiltotta be a sítúrázást az elmúlt időszakban. Szinte csak a műhavas pályákon tudnak a sítúrázók ennek a szenvedélynek hódolni mostanában. A tiltással kapcsolatban mindkét oldal hangoztatja az érveit. Turrach síterepe megpróbált lépni: kijelölt időben és helyen szabad a sítúrázás.
Hétvégenként akár ezren is túráztak a sípályákon, sokszor balesetveszélyes helyzet alakult ki a nagy sebességgel érkező síelők és a pályán néha átvágó sítúrázók vagy hótalpasok között. A síterepek a legegyszerűbb megoldást választották. Amíg nem változnak a hóviszonyok, addig tilos a műhavas pályákon sítúrázni.

Természetesen a tiltás nem a legjobb marketing a síterepeknek, így erről legtöbbször csak pályák alján kihelyezett tiltó táblákról vagy sajtóhírekből értesülünk. Tilos túrázni, többek között, pl. Flachau, Katschberg, Nassfeld, Turrach, Bad Kleinkirchenheim, valamint Reiteralm és a Ski amádé több terepén is.

Karácsonykor jelentették be Turrachon, hogy ezentúl csütörtökönként 16:30 és 21:00 óra között ráengedik a túrázókat a Kornock pályára. A síterep bejelentette, ha az időjárás engedi, akkor a sípályákon kívül egy külön pályát építenek kizárólag a sítúrázók részére.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Naturchalets Turrach
Új alpesi stílusú, panorámás 3-4 hálószobás luxus apartmanok 1700 méter magasságban a cirbolyafenyők között saját jakuzzival vagy szaunávalTurracher Höhén.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apparthotel Silbersee
Luxus apartmanok a Turracher Höhe-i sípályák tövében, központi szaunarészleggel. Az apartmanok teljesen felszereltek, erkélyesek, van köztük akadálymentesített is. Szolgáltatások: bevásárló szolgáltatás, zsemle szerviz, ital/snack automata, recepció, játék szoba, WIFI
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.