Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új lift épül Schladmingban, a régit Szlovákiába viszik

2020.03.06. 2020.03.16. Bata Attila | frissítve: 2020.03.16.

A következő szezonban sem marad jelentős fejlesztés nélkül a közkedvelt síterep. Az új, nyolcszemélyes ülőlift Stájerország legnagyobb kapacitású és legmodernebb síliftjének ígérkezik.
Az idei szezon tízszemélyes kabinos liftje után, nincs megállás Schladmingban a fejlesztésekben. Idén nyáron kezdik meg a négyszemélyes Lärchkogel ülőlift lecserélését egy modernebb, nyolcszemélyes változatra. A 12 millió eurós beruházással készülő új lift természetesen már a következő szezonban üzemelni fog Planai síterepén.
A völgyállomás terve
A völgyállomás terve
A sílift műszakai adataira és egyéb érdekességeire majd rátérünk a következő szezon előtti cikkünkben, most csak annyit, hogy óránkénti 3500 fős kapacitásával a stájer tartomány legmodernebb és legnagyobb kapacitású liftjét építik meg. A megnövekedett kapacitás fontos, hiszen ez a lift Planai három fő sípályáját (Kraiterabfahrt, Lärchkogelabfahrt és WM-Startstrecke) szolgálja ki.
A lift helye a térképen
A lift helye a térképen
Érdekesség, hogy a régi liftnek is megvan már az új helye. A tavaly lebontott liftet Argentínába szállították, az idén kicsit kevesebbet kell majd utaztatni, hiszen csak Szlovákiába viszik. A tervek szerint Zuberec-Janovky síterepén szállítja majd a síelőket.
Zuberec webkamera: csökkenhetnek a sorok, ha üzemel a schladmingiak használt liftje
Zuberec webkamera: csökkenhetnek a sorok, ha üzemel a schladmingiak használt liftje
KOMMENTEK
ttamas1028 | 2020.03.06. 07:37
Ezt véletlen nem Oravicére viszik?
bouquetk | 2020.03.06. 08:44
Egy okkal több, hogy elkerüljem ezt a síterepet.
gash | 2020.03.06. 10:00
Havat is vigyetek !
Lata | 2020.03.21. 09:56
Kedves bouquetk!
Fogadj el egy tanácsot hasonló adottságú sporttársadtól ne csak ezt a síterepet kerüld el Szlovákiában ez már nem neked való. Bár jöhet még kutyára dér. Én a mai napig jól érzem magam náluk is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.