Menü ≡

Új veszély: lezuhanó drón majdnem eltalálta Hirschert

2015.12.23. | Szerző: Bata Attila
A keddi Madonna di Campiglióban rendezett alpesi sí világkupa szlalom verseny második futamán a világ legjobb síelője, az osztrák Marcel Hirscher nagyon szerencsésen megúszta, hogy egy rázuhanó drón ne találja el. Nagyon kevésen múlt, hogy a drón mögötte csapódott be és tört darabokra a hóban.
h i r d e t é s
Hirscher második helyen végzett a tegnapi szlalom versenyen. Ez a verseny pedig az alacsonyan repülő drónokról lesz emlékezetes. A tévétársaságok a jobb képek érdekében a magasból drónokkal is közvetítik a versenyeket. Ezt a nézők is szeretik, hiszen gyakran látványos képeket láthatunk a drónokra erősített kamerákból. A technika veszélyességét a tegnapi eset is megmutatta, amely az alábbi videóban látható.

A norvég televízió helyszínen tartózkodó szakembere szerint a drón nagy magasságból, körülbelül 100 km/órás sebességgel zuhanhatott a hóra, majd tört darabokra. Csak néhány lépésen vagy néhány tizedmásodpercen múlt, hogy nem zuhant a síelőre.

A szakember szerint nincs egységes szabályozás, hol repülhetnek a drónok és hol nem. Ilyen balesetek már korábban is történtek. Olyat is lehetett látni, hogy a drónok a közönség felett repülnek és onnan közvetítetnek képeket, a norvégok szerint ők biztonsági okokból ilyet nem csinálnak a közvetítések alatt.

Hirscher azt nyilatkozta, hogy csúszás közben érezte, hogy történt valami mögötte. Hirscher, Ligety és többi menő is kifakadt, hogy ilyen többé nem történhet meg, mert ebből súlyos baleset lehet. A versenyigazgató annyit tett hozzá: "épphogy elkerültük a katasztrófát."

Hirscher később már viccesebb kedvében volt és az Instagramján azt írta az alábbi kép fölé: "Erős légi forgalom Olaszországban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A versenyt a norvég Henrik Kristoffersen nyerte jelentős, 1,25 másodperces, előnnyel.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »