Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új világrekord vízisível: majdnem 100 métert ugrott!

2015.08.11. Bata Attila

Az amerikai Freddy Krueger közel száz méterre repült a hétvégén vízisível, ezzel megdöntötte a korábbi rekordot. A versenyt az amerikai Michigen állam egyik parkjában tartották, ahol a „World of X Games” versenyeit rendezték. Ahogy a videóban is látható, elég veszélyesnek tűnik egy ekkora ugrás!
Az amerikai Freddy Krueger fejébe vette, hogy megdönti a rámpáról történő ugrás világrekordját vízisível. Angolszász mértékegységben izgalmasabban hangzik a dolog, ugyanis az eddigi, közel 15 éves rekordot, 299 láb (91,13 m) hosszú ugrással tartották, Krueger szeretett volna az első lenni a világon, aki átugorja a 300 lábas határt. A rekord végül is összejött, de kicsit másképp tervezte.

Világrekord az edzésen
A pénteki edzésen (fenti videó) összejött neki a 312 láb (95,1 m) hosszú ugrás, de a szombati versenyen ezt nem sikerült túlszárnyalnia. A versenyt természetesen megnyerte a 304 láb hosszú ugrásával, de bánatára a világrekordot nem a versenyre kilátogató kb. 1000 néző előtt és az élő közvetítés alatt sikerült megdöntenie.

Így készült fel az ugrásra
Ez a videó még a verseny előtt készült. Azt mutatja, hogy mennyi mindennek kell összejönnie a 95 méteres ugráshoz. Például, ehhez a rámpáról 80 mérföldes sebességgel (kb. 129 km/óra) kellett elugrania. Mivel a csónak csak 45 mérföldes (kb. 72 km/óra) sebességgel tudta húzni, ezért gyorsításként egy kanyarral csúszott rá a rámpára, amelynek a felületét is úgy alakították ki, hogy tovább gyorsítsa az ugrót. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.