Menü ≡

Új világrekord vízisível: majdnem 100 métert ugrott!

2015.08.11. | Szerző: Bata Attila
Az amerikai Freddy Krueger közel száz méterre repült a hétvégén vízisível, ezzel megdöntötte a korábbi rekordot. A versenyt az amerikai Michigen állam egyik parkjában tartották, ahol a „World of X Games” versenyeit rendezték. Ahogy a videóban is látható, elég veszélyesnek tűnik egy ekkora ugrás!
h i r d e t é s
Az amerikai Freddy Krueger fejébe vette, hogy megdönti a rámpáról történő ugrás világrekordját vízisível. Angolszász mértékegységben izgalmasabban hangzik a dolog, ugyanis az eddigi, közel 15 éves rekordot, 299 láb (91,13 m) hosszú ugrással tartották, Krueger szeretett volna az első lenni a világon, aki átugorja a 300 lábas határt. A rekord végül is összejött, de kicsit másképp tervezte.

Világrekord az edzésen
A pénteki edzésen (fenti videó) összejött neki a 312 láb (95,1 m) hosszú ugrás, de a szombati versenyen ezt nem sikerült túlszárnyalnia. A versenyt természetesen megnyerte a 304 láb hosszú ugrásával, de bánatára a világrekordot nem a versenyre kilátogató kb. 1000 néző előtt és az élő közvetítés alatt sikerült megdöntenie.

Így készült fel az ugrásra
Ez a videó még a verseny előtt készült. Azt mutatja, hogy mennyi mindennek kell összejönnie a 95 méteres ugráshoz. Például, ehhez a rámpáról 80 mérföldes sebességgel (kb. 129 km/óra) kellett elugrania. Mivel a csónak csak 45 mérföldes (kb. 72 km/óra) sebességgel tudta húzni, ezért gyorsításként egy kanyarral csúszott rá a rámpára, amelynek a felületét is úgy alakították ki, hogy tovább gyorsítsa az ugrót. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »