Újabb nagyobb havazás érkezik a héten az Alpokba

2022.09.26. Bata Attila

Az időjárás úgy tűnik valamit pótolni akar a nyáron elmaradt adósságából, főleg, ami a csapadékot illeti. A héten bőven hull majd az égi áldás, amely az Alpok magasabb régióiban havat hoz. A Nyugati-Alpokban, 2700 méter felett, több helyen akár fél méter hó is hullhat.
Hintertux-gleccser (Ausztria) ma reggel, már 18 km pálya síelhető
Még a múltkori havazás nyomai sem tűntek el a legmagasabb részeken és már érkezik a következő adag. Franciaországtól Ausztriáig érkezik a havazás és szerda estig az Alpok északi oldalán kb. félméteres friss hó is összegyűlhet. Nagyobb havazásra a francia és svájci hegyekben van esély.
Svájci előrejelzés. Csütörtökig 60-80 cm hullhat a leghavasabb helyeken
A havazás tökéletes időzítéssel közelít, hiszen a már üzemelő három osztrák gleccser mellett a hétvégén újabb három osztrák gleccseren (Pitztal, Kaunertal és Stubai) kezdődik meg a szezon. Ausztriában a gleccserek magassága és a nyugati rész számíthat havazásra. Az utóbbi helyen kedd este és szerda reggel már a magasabb völgyekben is, ahol 1200 méter környékére süllyedhet a hóhatár.
Várható hómennyiségek Ausztriában kedden és szerdán
Olaszországban vasárnap este havazott, a Dolomitokban kb. 20 cm hó hullott. Az olaszok sem maradnak ki a héten a havazásból, Zermatt olasz oldala (Cervinia) pedig szintén megkezdi a szezont a hétvégén.
Rifugio Toni Demetz Hütte (2685 m), Dolomitok ma reggel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.