Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Október elején újabb síterepek nyitnak Ausztriában

2022.09.23. Bata Attila

Ausztriában jelenleg három gleccseren lehet síelni, de a többi gleccserpályán is lázasan készülnek már a nyitásra. Néhány helyen már ismert a nyitás dátuma. Ha az előre jelzett havazás valósággá válik, akkor október első hetére az összes osztrák gleccsersíterep kinyithat.
Pitztal, nyitás október elsején
Pitztal, nyitás október elsején
Hintertux, Sölden és Dachstein már nyitva. Ahhoz képest, hogy milyen pusztítást végzett az idei nyár a gleccsereken, ez már szép eredmény. Az előző évekhez képest néhány helyen csak egy-két héttel később kezdődik a szezon.
Alpinhotel Berghaus (1400m) Háttérben a Hintertux gleccser
Alpinhotel Berghaus (1400m) Háttérben a Hintertux gleccser
Szeptember utolsó / október első hétvégéjére már három tiroli síterep nyitása tűnik biztosnak, hiszen megtörtént a bejelentés. Először Stubai nyitja meg kapuit szeptember 30-án, pénteken. Egy nappal később már síelőket is szállítanak a liftek Pitztal és Kaunertal pályáira.

Pitztal már jövő héten készen áll a pályáival, de azokat az osztrák síválogatott használhatja csak kizárólagosan október 1-ig.
Stubai a héten: nyitás szeptember 30-án
Stubai a héten: nyitás szeptember 30-án
A többi gleccseren fontos szerepe lesz az időjárásnak és a hóágyúknak. Jövő hét közepére egy jó adag hó hullhat a gleccserek magasságában, amely a legjobbkor jöhet szezonkezdet előtt. Október első vagy második hétvégéjén esedékes lehet a kapruni gleccser megnyitása is.
Zell am See, háttérben a kapruni gleccser
Zell am See, háttérben a kapruni gleccser
Nagyobb a bizonytalanság Mölltalon. Az idei kánikulában jelentősen veszített méretéből a helyi gleccser. Az üzemeltetők szerint régen elég volt 20 cm friss hó és már pályát is tudtak varázsolni. A mostani állapotában legalább egy méter hó kellene (akár természetes, akár technikai), hogy elő tudják készíteni a pályákat.
Mölltal, mai webkamera
Mölltal, mai webkamera
Úgy tűnik, hogy nem lesz akadálya a szezonkezdetnek, aki egy korai gleccsersíeléssel szeretne indítani, október második felétől már tervezhet, addigra egyre több pálya nyílhat meg. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.