Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csak sífutóknak: szezonkezdet a Dachstein-gleccseren

2022.09.22. Bata Attila

Ma reggel újabb gleccserrel bővült az Alpokban nyitva tartó síterepek száma. Igaz, az osztrák Dachstein-gleccseren az idén nem fogadnak lesiklókat, így várhatóan az egész terület a sífutók paradicsomává válhat.
Ma reggel nyitás előtt (Kép: Dachsteingletscher Schladming)
Ma reggel nyitás előtt (Kép: Dachsteingletscher Schladming)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az idei nyár komoly pusztítás végzett a gleccser alpesi pályáin, így itt az idén nem lehet alpesi léccel csúszni. A Dachstein-gleccser eddig is kedvelt terepe volt a sífutóknak, mostantól kizárólagosan csak a sífutópályákat nyitják meg, így ők akár még profitálhatnak is az alpesi síelők hiányából.

A hétvégén körülbelül 30 centiméter hó hullott a gleccseren és a hőmérséklet is kedvezően alakult, így idén először sikerült ratrakolni és öt kilométer sífutópályát előkészíteni. A nyitó napon ennyi síelhető pálya várta a sífutókat. Természetesen a szezon előrehaladtával és az időjárás javulásával további pályák nyitása várható a későbbiekben.

A síterep, a korábbi évekhez hasonlóan, december 4-ig tart nyitva. Majd december 5-től december 24-ig karbantartás miatt bezárnak. December 25-től 2023. január 8-ig ismét üzemel.

Jelenleg az alábbi gleccseren lehet síelni az Alpokban. Az osztrák Hintertux, a svájci Zermatt és az olasz Stelvio minden érdeklődőt fogad. Az olasz Val Senales és a svájci Saas-Fee csak versenyzők síelhetnek. Az osztrák Dachstein csak sífutókat vár. Pénteken nyílik a tiroli Sölden, ahol várják az amatőröket is. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.