Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vasárnapi viharos szél: sok helyen álltak a síliftek

2015.02.09. Bata Attila

Több síterepen sem volt kegyes az időjárás a síelőkhöz vasárnap. Karintia északi részén található síterepeken a száz km/órás széllökések miatt nem mentek az ülőliftek. Hasonló volt a helyzet itthon és Donovalyban. Eplényben ma reggel sem lehetett elindítani az ülőliftet.
Biztonsági okokból számos ülőlift nem közlekedett tegnap Karintiában, főleg a tartomány északi részén. A stájer-karintiai határon található Turracher Höhe terepén alkalmanként 120 km/órás széllökések borzolták a síelők és az üzemeltetők idegeit. Így a 13 liftből csak hármat lehetett tegnap beindítani. St. Oswald és Bad Kleinkirchheim síterepein is a biztonság volt a legfőbb szempont, számos liftet le kellett állítani, az utóbbi síterepen csak 3 lift üzemelt.

Heiligenbluton a teljes felső részt le kellett zárni a 100 km/órás széllökések miatt. Petzen pályái mellett a gyakorlóliften kívül az összes liftet leállították. Ezen felül korlátozásokat kellett bevezetni Koralm és Gerlitzen Alpe pályáin is.

Nassfeld szerencsés volt, itt nem okozott gondot a szélvihar, teljes üzemben közlekedtek a felvonók.

Osztrák meteorológusok szerint lassan javulnak a körülmények. Ma még viharos szél és havazás is várható az északi oldalon. Például, ma reggel Turracher Höhén továbbra is korlátozni kellett a liftek üzemeltetését. Keddtől fokozatosan javul az időjárás, szerdától péntekig napsütéses időjárás ígérkezik, a völgyekben plusz fokokat mérnek majd, 2000 méteren nulla fok körül alakul a hőmérséklet. 


A szlovákiai Donovalyban sem volt könnyű az élet vasárnap. Hóvihar miatt ideiglenesen le kellett állítani a telemix felvonót.
Eplény tegnap
Hazánk egyetlen négyüléses felvonóját is le kellett állítani Eplényben a nagy szél miatt. A szél itt továbbra is túlságosan erős ahhoz, hogy a lift biztonságban üzemeljen. Itt a síterep honlapját kell figyelni aktuális információkért.
KOMMENTEK
netgo97 | 2015.02.09. 18:55
Lungau régióban sem jobb a helyzet :/
nyugiba | 2015.02.09. 20:17
Mi lehet a Kreischbergen? Jó visszagondolni, hogy a múlt hét békésebb volt.

Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE