Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre beindult a síszezon Montenegróban is

2016.01.17. Bata Attila

Nagyon nehezen indul az idei tél az egykori Jugoszlávia síterepein. A "fekete hegyek" országában az utóbbi napokban végre hullott annyi hó, hogy több síterepen is beindulhatott az élet. Montenegró legjobb síterepén, Kolasin 1450 pályáin már 30-50 centiméter vastagon áll a hó.
Az utóbbi napokban szépen havazott Montenegróban. Aki járt már nyáron a csodaszép Kotori-öbölben, az nehezen képzeli el, hogy még ott is havazott. A hó rövid ideig a tengerparton is megmaradt, a kocsik 5-10 cm vastag hóban hajtottak fel a kompokra.

Kolasin 1450
Kolasin 1450
A síelőknek ennél fontosabb, hogy végre a hegyekben is tél van. Kolasin síterepén karácsonykor kezdték meg a szezont, de inkább nem teszünk fel képeket az akkori állapotokról. Azóta esett hó is, esett eső is, a sípályákat ideiglenesen be is kellett zárni. Az utóbbi napokban azonban helyreállt a világ rendje, így az ország legmodernebb síterepén egyre több hó van a pályákon és végre már a pályán kívül is.

Durmitor
Durmitor
Kolasin kiépítése előtt a Durmitor-hegység síközpontja, Zabljak számított a montenegrói síelés központjának. Sajnos itt elmaradtak a fejlesztések, de még mindig népszerű a helyiek körében. Tegnap már a településen is elérte 25 centit a hóréteg vastagsága. Így nemcsak a nagyobb terep, a Durmitor Ski Centar, hanem a kistestvér, a másik helyi terep Javorovaca is nyitott.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.