Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre beindult a síszezon Montenegróban is

2016.01.17. Bata Attila

Nagyon nehezen indul az idei tél az egykori Jugoszlávia síterepein. A "fekete hegyek" országában az utóbbi napokban végre hullott annyi hó, hogy több síterepen is beindulhatott az élet. Montenegró legjobb síterepén, Kolasin 1450 pályáin már 30-50 centiméter vastagon áll a hó.
Az utóbbi napokban szépen havazott Montenegróban. Aki járt már nyáron a csodaszép Kotori-öbölben, az nehezen képzeli el, hogy még ott is havazott. A hó rövid ideig a tengerparton is megmaradt, a kocsik 5-10 cm vastag hóban hajtottak fel a kompokra.

Kolasin 1450
Kolasin 1450
A síelőknek ennél fontosabb, hogy végre a hegyekben is tél van. Kolasin síterepén karácsonykor kezdték meg a szezont, de inkább nem teszünk fel képeket az akkori állapotokról. Azóta esett hó is, esett eső is, a sípályákat ideiglenesen be is kellett zárni. Az utóbbi napokban azonban helyreállt a világ rendje, így az ország legmodernebb síterepén egyre több hó van a pályákon és végre már a pályán kívül is.

Durmitor
Durmitor
Kolasin kiépítése előtt a Durmitor-hegység síközpontja, Zabljak számított a montenegrói síelés központjának. Sajnos itt elmaradtak a fejlesztések, de még mindig népszerű a helyiek körében. Tegnap már a településen is elérte 25 centit a hóréteg vastagsága. Így nemcsak a nagyobb terep, a Durmitor Ski Centar, hanem a kistestvér, a másik helyi terep Javorovaca is nyitott.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.