Menü ≡

Veszélyes: jávorszarvas rohant a snowboardosokkal

2017.03.13. | Szerző: Bata Attila
Ritka, de nem teljesen szokatlan eset történt az amerikai Breckenridge síterepén pénteken. Ahogy a lenti videóban is látható, egy jávorszarvas tűnt föl két snowboardos mellett, akik közül az egyik elővette a mobiltelefonját és elkezdte filmezni a mellettük rohanó állatot.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A snowboardos lány elmondása szerint először azt hitte, hogy egy ló fut feléjük, majd később jött rá, hogy egy jávorszarvas. Az állat teljesen felvette a snowboardos lányok sebességét, le is előzte őket, majd az erdő irányába futott tovább. A lányok nem tudták mit csináljanak, nem mertek megállni bekötött deszkával a lábukon.

A post shared by Cheri (@cherbearox) on

A helyi nemzeti park szerint előfordult már, hogy a területen élő jávorszarvasok a síterepre tévedtek. Ebben az esetben pont nem így kellene viselkedni, mint a lányok tették. A jávorszarvas veszélyes, agresszív állat. Nem érdemes vele versenyt futni (csúszni), hiszen akár 60 km/órával is tud futni. Ilyen helyzetekben legjobb megállni és hagyni, hogy elfusson.

Ha mégis szembetalálnánk magunkat egy jávorszarvassal, akkor legjobb, ha kettőnk közé kerül valamilyen tárgy. Itt az erdőben például egy fa, amely körül addig lehet körbe-körbe forogni, amíg az állat megunja - javasolja a videóhoz fűzött megjegyzéseiben a helyi nemzeti park szóvivője. 
2017.03.16. 21:24:49 minerel
na de szerencsére nem fogadták meg a tanácsot így gazdagabbak lettünk egy jópofa videóval.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó fórum:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »