Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: a gyönyörű Sellaronda covid idején, túrasível

2021.03.08. Bata Attila

Sajnos a múlt héten az is eldőlt, hogy idén már nem nyitnak ki a Dolomitok síterepei, így a híres Sellaronda megsíelése ebben a szezonban kimarad mindenkinek. Vagyis ez nem teljesen igaz. Van, aki túrasível már megtette a kört és fantasztikus videót készített a túrától.
Az 1972/73-as szezonra elkészült a Boé ülőlift és ezzel a hiányzó szakasza is az Alpok egyik legszebb körútjának, azóta az óramutató járásának megfelelő irányban körbesíelhető a Sella-hegytömb. A Sellaronda (Sella-kör) azóta is a Dolomitok síelőinek egyik kedvenc célja, amely jól kitáblázva mindkét irányban teljesíthető. A kb. 40 kilométer hosszú (ebből kb. 27 km) körutat közepes sítudással egy nap alatt meg lehet tenni.

Az idei szezonban biztosan nem, hiszen nem járnak a síliftek. Az alábbi videót egy lelkes helyi "hegyi ember" készítette, aki túraléccel indult el Corvaráról és teljesítette a kört kb. hat óra alatt. A becsatolt videó eredeti helyén további információkat lehet olvasni Igorról és családjáról. Erre a túrára egyedül indult el, amelyen 18,5 kilométert gyalogolt és összesen 2472 méter szintkülönbséget emelkedett.
A teljes videó kb. 46 perc. Az elején érdemes csak átpörgetni, már ebből is látszik a csodás idő, a csodás táj, és a szakértő kalauzolás (olasz nyelven, angolul feliratozva). Szelfibotos és drónos felvételek mutatják, ahogy halad a tekintélyes mennyiségű hóban és a lezárt síliftek mellett. Ha egyszer belefér az időbe, akkor jöhet az egész videó, akár 4K felbontásban, amely után még az is biztosan kedvet kap a Dolomitokhoz, aki eddig habozott.

A videó még február közepén készült, akkor még reménykedni lehetett, hogy márciusban megnyílhatnak az olasz síterepek, de azóta kiderült, hogy erre nincs esély. Múlt héten a Dolomitok sírégió is bejelentette, hogy ez a szezon úgy ért véget, hogy el sem kezdődött. Mostantól már a nyári szezonra koncentrálnak, amely tavaly is nagyon sok látogatót vonzott a Dolomitokba.

Képek a videóból:
Igor
Igor
A Sella
A Sella
KOMMENTEK
nagyapa | 2021.03.08. 10:40
Gyönyörü, mint ha ott lennénk. A virus jól kibaltázott velünk is. Majd talán jövöre. Üdv.
gyzoltan | 2021.03.09. 12:53
Sírva fakadtam, mikor felismertem a helyeket, ahol régen síeltünk a gyerekkel... Mintha újra ott lettem volna lábamon a lécekkel...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.