Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: így élte túl a lavinát a franciák freeride bajnoka

2013.09.22. Bata Attila

Ezen a héten tette ki az internetre szerencsés megmenekülését a francia freeride síelő, Julien Lopez. Az eset az előző szezon egyik versenyén történt, amikor az egyik futama közben lavinát indított el maga alatt, a hótömeg betemette, de szerencséjére időben érkezett a segítség. Videó a balesetről és a tanulságokról.
A francia La Plagne síterepén élő extrém síelő, Julien Lopez, a héten tette közzé azt a videót, amelyben bemutatja, hogyan kapta el a lavina és maradt életben az idén áprilisban, a Mont Blanc oldalában rendezett freeride versenyen. A 32 éves síelő már a rajt utáni az első mozdulatával beindítja a lavinát, amely később elsodorja. Közel 500 méteren keresztül görgette őt a lavina, életét annak köszönheti, hogy volt rajta jeladó, és a versenyen ott voltak a barátai és a szakképzett rendezőség. Öt hosszú percet töltött a hó alatt.

Julien Lopez megmenekülése
Ahogy a videóban hallható, "szerencsés voltam, nem úgy, mint a többi barátom. Ha a hegyekbe mész, mindig legyen nálad jeladó, lapát és légzsák, hogy a profi és kiképzett barátaid 15 perc alatt ki tudjanak szedni a hó alól. És ha ez mind veled van, akkor is a statisztikák szerint, az esetek 25%-ban halott vagy. Szörnyű élmény, ha a hótömeg maga alá temet, el sem lehet mondani. Senkinek sem kívánom, hogy átélje azt, amit én azon a napon. Tehát, síelni csak ésszel, gondolj a szeretteidre, ez mindig jusson eszedbe!"
KOMMENTEK
Trailrider | 2013.09.23. 10:12
Pedig milyen szépen mentette a helyzetet, majdnem sikerült előle meglógnia :) De ilyet még videón sem láttam, nem egy folyosóban szakadt el a hóréteg, gyakorlatilag az egész hegy elindult! Lent is milyen szépen elindul egy deszka...
cannibale | 2013.09.23. 11:22
Rendesen felszaladt a pulzusom és szívdobogást kaptam.Nagyon komoly ezt így végignézni.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.