Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világbajnok motoros tesztelte a kitzbüheli sípályát

2017.01.22. Bata Attila

Az egyik legismertebb alpesi síverseny, a kitzbüheli Hahnenkamm futamát rendezték szombaton. A Red Bull már tavaly is kihasználta az alkalmat, hogy valami szokatlant találjanak ki. Tavaly forma 1-es autóversenyzőt, idén motoros világbajnokot küldtek fel és le a világhírű lejtőn.
A Hahnenkamm a világ egyik legnehezebb és legismertebb síversenyének számít. Itt versenyezni és lejönni (szó szerint a célba érni) sok versenyző álma. Erre a lejtőre küldték fel az idén Marc Márquezt, a MotoGP sorozat világbajnokát.

Videó: a rövid változat
A versenyző motorját természetesen "téliesítették". Ahogy a videóban is látható, ezúttal a Honda Repsol RC213V gépe szöges gumikat kapott. Összesen 483 darab, körülbelül 3 cm hosszú szög állt ki a kerekekből a jobb tapadás miatt. Márquez motorját az osztrákok jégmotoros legendája, Franky Zorn készítette fel a kalandra.

Márquez elmondta, hogy a havon nagyon nehéz volt uralnia gépet, főleg az elején. Amint belejött, úgy érezte, hogy egyre őrültebb dolgokat tud csinálni.

Videó: a hosszabb változat
Tavaly egy forma 1-es autóval Max Verstappen próbálta ki ugyanezt a versenypályát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.