Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: a leghíresebb lesikló versenyt rendezik a hétvégén

2020.01.23. Bata Attila

A hétvégi kitzbüheli versenyek a világ egyik legjobban várt síelős rendezvényei. Izgalom, kegyetlenül nehéz pálya és ismét megemelt pénzdíjak várják a versenyzőket és a nézőket.
A kitzbüheli versenyt több néven is nevezik. Vagy a hegy után Hahnenkamm-ként ismert, vagy a pálya után Streif néven. Az idén 80 éves verseny méltán a világ egyik legrangosabb, hanem a legrangosabb síversenye.

Idén a verseny rangjához méltóan a pénzdíjak is emelkednek. A tavalyi 550 ezer eurós összdíjazás 725 ezer euróra emelkedik, vagyis ennyit osztanak szét a három nap versenyein a legjobb 30 versenyző között. A lesiklás és a szlalom győztese 100 ezer, a szuper-g első helyezettje pedig 68 500 euróval lesz gazdagabb.

A verseny hírhedten nehéz, számos komoly bukás tette tönkre versenyzők karrierjét, vagy a szerencsésebbek megúszták azzal, hogy csak a szezont kellett befejezniük. Voltak olyan versenyek, amikor többen is a kórházban végezték.
A pálya
2016-ban Svindal és Streitberger szenvedett szalagszakadást és fejezte be sérüléssel a szezont. Ugyanakkor Reichelt térdsérülést szenvedett. Az idén még el sem kezdődött a verseny, de a legnagyobb esélyes, a tavalyi győztes, az olasz Dominik Paris szintén elszakította a szalagját a jobb térdében a keddi edzésen. Számára is véget ért a szezon.

A verseny fontos társasági esemény is. Osztrák és nemzetközi hírességek sora teszi tiszteletét, valamint a szurkolóknak a város több pontja alakul át buliközponttá.

Pénteken a szuper-g (11:30-kor), szombaton a legjobban várt versenyt a lesiklást (11:30-kor), vasárnap pedig a szlalom versenyek rendezik (10:30 és 13:30). A versenyeket a helyi ORF és az Eurosport élőben közvetíti.
KOMMENTEK
tonics | 2020.01.24. 09:31
wengent valamiért jobban bírom de ez is elég látványos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.