Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: a német győztesről is liftkabint neveztek el

2018.07.22. Bata Attila

Kedves szokása a kitzbüheli Hahnenkamm verseny szervezőinek, hogy a lesikló verseny győztesének a neve a síterep egyik liftjének hatszemélyes kabinjára kerül. A világ talán leggyilkosabb futamát megnyerni ritka dicsőség, a győztesekről minden évben elneveznek egy kabint, megérdemlik.
Idén, január 20-án hatalmas meglepetésre a német Thomas Dressen nyerte meg a versenyt. A legnagyobb meglepetést talán az okozta, hogy a 24 éves versenyző élete első futamgyőzelmét aratta, és mindjárt a világ egyik legfontosabb és legnehezebb versenyén. Érdekesség, hogy német síelő előtte 39 évvel korábban nyert ezen a versenyen.

A német sajtó "nyelvészetileg érzékenyebb" része azon hőbörgött, hogy az eredeti helyesírás (Dreßen) helyett a kitzbüheli szervezők a nemzetközibb írásmódot (Dressen) választották. A síelő ezen nem akadt fel, a lényeg, hogy az emberek mostantól tudják, hogy ki nyerte ezt a versenyt 2018-ban.

A győztes menet
Dressenről egy szomorú hírt is meg kell említenünk. Talán a törzsolvasóink közül többen is emlékeznek a 2005-ös szörnyű söldeni balesetre. Egy helikopter 750 kilós betontömböt szállított a helyi sílift építkezésére. A szállítmány azonban elszabadult és rázuhant egy ülőliftre. A balesetben kilencen meghaltak, egy ott edzőtáborozó német gyerekcsapat (12-14 évesek), valamint edzőik. Az edzők között volt Dressen édesapja is.

A fényképen is látható, hogy Dressen szponzora a tiroli síterep, Sölden lett az utóbbi időben. A versenyző édesapja emlékére a 44-es számot viseli sisakja mindkét oldalán a versenyeken, édesapja nevének kezdőbetűi (Dirk Dressen) után, mivel a D a negyedik betű az ABC-ben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.