Menü ≡

Vogel: ausztrál kézbe került a szlovén síterep

2015.10.10. | Szerző: Bata Attila
Szlovén hírek szerint közel egymillió euróért szerzett részesedést a szlovéniai Júliai-Alpokban található Vogel síterepében egy ausztrál vállalkozás. A cég vezetője egy szlovén származású üzletember, aki hamarosan további tulajdonrészt szerezhet a síterepben, így könnyebben véghezviheti fejlesztéseit.
h i r d e t é s
A most 57 éves Anthony Tomažin 13 éves volt, amikor édesanyjával Ausztráliába költözött. Új hazájában sikeres pénzügyi vállalkozásokba fogott, majd az utóbbi időben egyre jobban érdeklődött Európa, de főleg Szlovénia után. Egyéb turisztikai jellegű befektetései után most a síelésbe is beszállt. A Delo szlovén hírportál szerint 989 ezer eurót fizet az 50%-os tulajdonrészért, amelynek a 10%-os előlegét már át is utalta. A megállapodás értelmében a fennmaradó összeget novemberig kell kifizetnie.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Tomažin tervei szerint novemberig további tulajdonrészt szerez majd a síterep vezetésében, így akkor már 75%-os tulajdonrésszel vághat neki a síterep fejlesztésének, amelynek részleteit szintén novemberben hozza nyilvánosságra.

Bohinj Szlovénia egyik legjobb adottságú síterepe. Egyik legnagyobb hátránya, hogy nagy részben természetvédelmi területen fekszik, így itt tilos a hóágyúzás. A tervekre ugyan még novemberig várni kell, de azt már az új tulajdonos is megerősítette, hogy a régi, kétüléses liftet egy modernebbre szeretné cserélni.

Az idei forró nyár alatt szinte menekültek az emberek a hűsítő hegyekbe, ezt történt itt is. Jelentősen nőtt a liftek nyári forgalma. Idén fordult elő itt először, hogy a nyáron több utast (90 ezer) szállítottak, mint télen.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »