Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vogel: ausztrál kézbe került a szlovén síterep

2015.10.10. Bata Attila

Szlovén hírek szerint közel egymillió euróért szerzett részesedést a szlovéniai Júliai-Alpokban található Vogel síterepében egy ausztrál vállalkozás. A cég vezetője egy szlovén származású üzletember, aki hamarosan további tulajdonrészt szerezhet a síterepben, így könnyebben véghezviheti fejlesztéseit.
A most 57 éves Anthony Tomažin 13 éves volt, amikor édesanyjával Ausztráliába költözött. Új hazájában sikeres pénzügyi vállalkozásokba fogott, majd az utóbbi időben egyre jobban érdeklődött Európa, de főleg Szlovénia után. Egyéb turisztikai jellegű befektetései után most a síelésbe is beszállt. A Delo szlovén hírportál szerint 989 ezer eurót fizet az 50%-os tulajdonrészért, amelynek a 10%-os előlegét már át is utalta. A megállapodás értelmében a fennmaradó összeget novemberig kell kifizetnie.

Tomažin tervei szerint novemberig további tulajdonrészt szerez majd a síterep vezetésében, így akkor már 75%-os tulajdonrésszel vághat neki a síterep fejlesztésének, amelynek részleteit szintén novemberben hozza nyilvánosságra.

Bohinj Szlovénia egyik legjobb adottságú síterepe. Egyik legnagyobb hátránya, hogy nagy részben természetvédelmi területen fekszik, így itt tilos a hóágyúzás. A tervekre ugyan még novemberig várni kell, de azt már az új tulajdonos is megerősítette, hogy a régi, kétüléses liftet egy modernebbre szeretné cserélni.

Az idei forró nyár alatt szinte menekültek az emberek a hűsítő hegyekbe, ezt történt itt is. Jelentősen nőtt a liftek nyári forgalma. Idén fordult elő itt először, hogy a nyáron több utast (90 ezer) szállítottak, mint télen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Ribno Alpine Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Ribno**** a híres Bledi-tótól kb. 2 km-re, egy gyönyörű fenyves erdő szélén, nyugodt környezetben található. A szállodában összesen 58 szoba és 3 db 4 személyes lakosztály áll rendelkezésre. A wellness részlegben található pezsgőfürdő, finn szauna, infrakabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.