Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vorarlbergi síszünet: kevesebb baleset a pályákon

2019.02.17. Bata Attila

A helyi hivatalos szervek szerint az idei síszünet alatt relatíve kevés baleset történt a pályákon. Egy nap kivételével, egész héten szinte alig volt dolguk a mentőknek, annak ellenére, hogy a környék összes szálláshelye megtelt és sokan voltak a pályákon.
Csodás idő. Montafon. Valisera Berg webkamera (2100 m)
Csodás idő. Montafon. Valisera Berg webkamera (2100 m)
Az ORF szerint a február kiemelten fontos a vorarlbergi síterepeken, hiszen ilyenkor érkezik a vendégek egyharmada. Ezen belül is a síszünet időszaka, amikor minden szálláshely foglalt a régióban. Például Silvretta-Montafon síterepén szombaton 13 ezren síeltek, ennek ellenére alacsony volt a síbalesetek száma.

A helyi orvosok szerint, ahhoz képest, hogy ilyenkor jóval többen síeltek a pályákon, csak néhány esettel többet kellett ellátniuk egy átlagos héthez képest.

Az üzemeltetők szerint a kevés baleset annak is köszönhető, hogy remekül előkészítették a pályákat, minden pálya üzemel, így a tömeg egyenletesen oszlik el a síterepeken. Ehhez jött még a tavaszias időjárás, a pályák nem voltak kemények és jegesek, a puhább hó sokat tompított a bukásoknál. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.