Menü ≡

Vorarlbergi síszünet: kevesebb baleset a pályákon

2019.02.17. | Szerző: Bata Attila
A helyi hivatalos szervek szerint az idei síszünet alatt relatíve kevés baleset történt a pályákon. Egy nap kivételével, egész héten szinte alig volt dolguk a mentőknek, annak ellenére, hogy a környék összes szálláshelye megtelt és sokan voltak a pályákon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Az ORF szerint a február kiemelten fontos a vorarlbergi síterepeken, hiszen ilyenkor érkezik a vendégek egyharmada. Ezen belül is a síszünet időszaka, amikor minden szálláshely foglalt a régióban. Például Silvretta-Montafon síterepén szombaton 13 ezren síeltek, ennek ellenére alacsony volt a síbalesetek száma.

A helyi orvosok szerint, ahhoz képest, hogy ilyenkor jóval többen síeltek a pályákon, csak néhány esettel többet kellett ellátniuk egy átlagos héthez képest.

Az üzemeltetők szerint a kevés baleset annak is köszönhető, hogy remekül előkészítették a pályákat, minden pálya üzemel, így a tömeg egyenletesen oszlik el a síterepeken. Ehhez jött még a tavaszias időjárás, a pályák nem voltak kemények és jegesek, a puhább hó sokat tompított a bukásoknál. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »