Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új rekord Whistler-ben: eddig 422 cm hó esett

2009.11.19. 2009.11.20. Bata Attila | frissítve: 2009.11.20.

Új rekord Whistler-ben: eddig 422 cm hó esett Az észak-amerikai terepek közül leginkább Whistlerre figyelünk, hiszen ez a legnagyobb, az idén itt lesz a Téli Olimpia, és itt mindig produkált valami érdekeset az időjárás. Most például annyi hó esett, hogy könnyen megdőlhet az eddigi novemberi rekord.
Még tizenkét nap van hátra novemberből, de nem sok hiányzik már ahhoz, hogy megdőljön minden idők novemberi rekordja Whistlerben. Szerda délutánig összesen 367 cm hó esett a síterepen, és ha így folytatódik tovább, akkor napokon belül megdőlhet az eddigi 416 centiméteres rekord.

A hihetetlen hómennyiségnek köszönhetően a síterep már november 14-én kinyitott, két héttel korábban a tervezettnél. Igaz egyelőre csak a Whistler oldalon lehet síelni, a másik oldalra (Blackcomb) közlekedő csodalifttel még nem érdemes átmenni síelni. A sok hó persze nem csak örömöt hozott eddig. A havazás heves viharokkal érkezett, a hatalmas szél miatt kevés lift jár, a lavinaveszély magas, egyelőre még nem tudják kihasználni azt, hogy ebből a komoly hómennyiségból majdnem két méter vastag alapot tudtak készíteni a pályákon.

A síterep szóvivője szerint még csak négy napja nyitottak ki, de már egy átlagos szezon hótermésének a harmada lehullott a síterepre. Az előrejelzések további havazásokat ígérnek, a következő napokban további 20-30 centiméter várható naponta, így nagy az esély arra, hogy megdől a novemberi rekord.

Legfrissebb információ!!!

Ma reggelre (november 20.) a hivatalos adatok szerint is megdőlt a rekord, eddig 422 cm hó hullott összesen a síterepen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.