Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zauchensee és Flachau: lift kötné össze a síterepeket

2014.11.27. Bata Attila

Újabb grandiózus sílift megépítésére van esély a salzburgi tartományban. A Pongau régióban készen állnak a tervek két ismert síterep közvetlen összeköttetésére. A tervek szerint egy hét kilométer hosszú lift indulna Flachauból Zauchensee tetejére, javarészt az A10-es autópálya felett.
Flachau
Flachau
A salzburgi Sportwelt a Ski amadé egyik legismertebb régiója. Öt völgyében közel 200 lift közlekedik, és olyan síterepeket találunk itt, mint pl. Flachau, Wagrain, Zauchensee, Altenmarkt és a többiek. A középső völgyek közül a két wagrani oldalt már két évvel ezelőtt összekötötték egy nagykabinos lifttel, amely tényleg hihetetlen utazásra visz bennünket a völgy felett.

Egy völggyel arrébb is régóta téma a két oldal összekötése. A helyiek szerint ez a jövő, mármint az összekötött, nagy terepek, mint Franciaországban, ahol a síelők buszozás nélkül hatalmas távokat tudnak besíelni. Mivel Zauchensse és Flachauwinkl-Kleinarl elvileg már össze van kötve, sokig azt vizsgálták, hogyan lehet a szomszédos Flachaut és Flachauwinkl-t összekötni. A tanulmányok szerint ehhez két hosszabb és két rövidebb lift kellett volna. Hosszú tervezgetés után, úgy látszik ezt a kapcsolatot elvetették, és helyette közvetlenül Flachauból indulna egy kabinos lift a Zauchensee egyik csúcsára.

Zauchensee
Zauchensee
Az új liftre már készen állnak a tervek. A flachaui Lisa-Alm (vendéglő) mellől indulna egy hét kilométer hosszú kábel a Rosskopf csúcsára (2189 m). Ezt az utat körülbelül 20 perc alatt tennék meg a kabinok, miközben az utasok akár 300 méterrel a földfelszín felett lebegnének. A lift útvonala a két hegy közötti völgyben megépített A10-es autópálya (Tauern Autobahn) felett vezetne keresztül. Az kábelt teljes hosszában összesen öt oszlop tartaná.

Jelen pillanatban még meg sem lehet jósolni, hogy a tervekből mikor lehet valóság. Amennyiben tényleg elkészülne, akkor egy komoly összefüggő síterep jönne létre Zauchensee és Alpendorf között.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2014.11.27. 10:32
Respect!
...ALEX... | 2014.11.27. 14:34
Már rég meg kellett volna építeni :-)
Pantherophis | 2014.11.27. 23:02
Akkor ezek szerint a Zauchensee-Obertauern összeköttetést elvetették, amiről korábban szó volt? (pl. itt: http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/o...beratauern-ket-uj-felvono... )
Vagy még az is lehet, hogy végül összejön egy OT-től Wagrain-ig tartó giga-síterep? :D
Stani | 2014.11.30. 16:19
Az erősen jegelve van, a Zauchi-Flachau összeköttetés 2 éven belül jöhet, utána Wagrain-Shuttleberg, de először Wagrainnak ki kell gazdálkodni a G-Linkes gondola összegét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.