Menü ≡

A felszerelésünkben bízva igazán szabaddá válhatunk

2019.11.26. | Szerző: (x)
Amikor hosszabb síelésre indulunk, előfordul, hogy kiszámíthatatlan, gyakran zord körülményekkel találkozunk. Az egyetlen, amiben biztosak lehetünk, hogy a hegy valamikor próbára tesz minket. Mattias Hargin háromszoros olimpiai síbajnok ezzel nagyon is tisztában van, sőt, mi több, úgy gondolja, hogy amikor a hegy igazi kihívások elé állít, a bizalom az egyetlen fegyverünk, amely egyúttal szabaddá is tehet.
h i r d e t é s
Az alpesisí-világbajnok és háromszoros olimpiai bajnok Mattias Hargin jól ismeri a hegyek erejét. Miután 2016-ban Chile-ben egy lavina következtében elveszítette feleségét, az MM Rapaport Hargin Alapítványt létrehozva azon dolgozik, hogy a síelés rajongóinak – miközben kedvenc téli sportjuknak hódolnak – a biztonság elsődleges szempont legyen. Mattias-nak először 3 éves korában került síléc a lábára, a síelés iránti szenvedély pedig végig kísérte egész eddigi életét. Mindig fontos volt számára, hogy inspiráló emberekkel vegye körbe magát, akik nem csupán motiválják egymást, hanem teljes mértékben meg is bíznak egymásban. A Helly Hansen csapatával Chamonix-ban töltött napok során éppen ezt a bizalmat tudta tovább erősíteni.

Tested by Mountains videó:
Egy ilyen kihívásokkal teli kaland során elengedhetetlen a kölcsönös bizalom. „Az Argentière menedékházhoz feljutni nagyszerű élmény volt” – osztja meg velünk Mattias. „Este a csapattal együtt terveztük meg a túra részleteit, majd másnap korán keltünk és még sötétben kezdtük átszelni a gleccsert. Ilyen körülmények között kétségkívül minden tapasztalatunkra szükségünk volt. Nem ismertem a helyet, így nem volt meg a szükséges tudásom ahhoz, hogy egyedül teljesítsem a kihívást. Szerencsére támaszkodhattam két társam helyismeretére, akik kezükbe vették az irányítást, így a nyomukat és a mozdulataikat követve végig biztonságban éreztem magam. Hiszem, hogy minél többet vagyunk kint terepen, annál többet tanulunk egymástól, ezáltal pedig egyre jobb síelővé válunk.”
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Amellett, hogy egy összetartó csapat vette körül, Mattias számára a megfelelő felszerelés szintén kulcsfontosságú volt. A felszerelésünkben való bizalom által nem csupán biztonságban érezzük magunkat, jobban teljesítünk és igazán élvezzük a síeléssel töltött órákat, hanem épségben haza is térünk.” A svéd síversenyző szerint ez a bizalom éppúgy vonatkozik a minket körülvevő környezetre, fontos, hogy megtanuljuk olvasni a hegy jeleit. „Amikor a hegy próbára tesz minket, a bizalom az egyetlen fegyverünk, amely egyúttal szabaddá is tehet.”
A Mattias által Chamonix-ban használt ULLR freeride kollekciót, köztük az Elevation Shell 2.0 kabátot itt tekinthetjük meg: https://www.hellyhansen.com/mens/activities-men/skiing/ullr-freeride
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »