Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pakolási kisokos: Mit vigyünk magunkkal, ha síelni indulunk?

2019.12.23. (x) szponzorált cikk

Ahogy a hegyek felé vennénk az irányt, gyakran szembesülünk azzal, hogy egy síútra nem könnyű megfelelően összepakolni. Akár csak egy hétvégére, akár egy hosszabb lélegzetvételű utazásra készülünk, számtalan felszerelésre lehet szükségünk. Felmerül a kérdés, hogy mit viseljünk, amikor odakint mínusz fokok vannak és havazik, vagy akár hét ágra süt a nap? Mit kapjunk magunkra a síelés utáni pihenéshez vagy éppen az esti vacsorához?
Fontos, hogy okosan pakoljunk, és mindenre fel legyünk készülve, a változatos intenzitású mozgásra és a gyakran változó időjárási körülményekre egyaránt. Amennyiben kevésbé vagyunk fázósak, érdemes shell, azaz héjkabátot választanunk, míg ellenkező esetben ideális viselet lehet egy bélelt síkabát. A díjnyertes női W Whitewall LIFALOFT™ kabát és a férfi Alpha LIFALOFT™ kabát különlegessége, hogy LIFALOFT™ bélésüknek köszönhetően könnyebbek, ugyanakkor – a megnövelt számú, hőtartó mikroszkopikus légzsebek révén – nagyobb melegséget nyújtanak. Ami a sínadrágot illeti, választhatunk laza vagy éppen szűkített fazont, fontos továbbá alul a megerősített szövetrész. Az Odin Mountain 3L Shell Bibs nem csupán vízálló és légáteresztő, hanem rugalmas és puha anyaga a lehető legnagyobb mozgásszabadságot nyújtja. Síkesztyűből általában változó időjárás esetén is elég egy pár, azonban ne felejtsük el esténként kiszárítani. A símaszk vagy nyakvédő – pl. a HH Merino Neck – viselete kimondottan ajánlott, ugyanis arcunk az egyetlen bőrfelületünk, amely teljesen ki van téve az elemeknek.
H1 Pro Lifa Seamless 1/2 zip
H1 Pro Lifa Seamless 1/2 zip
Öltözetünk kulcsfontosságú része és egyben a réteges öltözködés alapja a jó minőségű aláöltöző. A Helly Hansen idei újdonságával, az egyedülálló hőtérkép alkalmazásával készült H1 Pro Lifa ½ Zip aláöltözővel biztosan nem fogunk mellé, hiszen pont azokon a testrészeinken nyújt kellő melegséget, ahol erre szükségünk van. A középréteg – legyen ez akár egy Lifaloft darab, vagy akár egy klasszikus polár pulóver –, extra melegséget nyújt a hegyen, de nagyszerűen megállja a helyét önmagában viselve is a szállásunkon vagy éppen utazás közben. Számoljunk minden napra egy alsóneművel, hölgyek esetében tegyünk el néhány sportmelltartót, gyapjú sízoknit és ne feledkezzünk el a pizsamánkról sem. Jó, ha kéznél van egy kényelmes melegítőnadrág és pulóver, amit a szálláson pihenés közben viselhetünk, továbbá készüljünk egy szebb nadrággal és felsővel, ha esti kimozdulást és vacsorát is tervezünk.
A síléc, síbakancs és síbot mind elsődleges felszereléseink közé tartoznak, de ezeket akár a sípálya környékén is bérelhetjük. Ha síszemüveget veszünk, érdemes néhány pótlencsét is beszereznünk hozzá, hiszen így sérülés esetén sem kell jelentősebb költségekbe verni magunkat. Akár béreljük, akár egy sajátra ruházunk be, a minőségi, védelmet nyújtó sisak kötelező darab. A legszükségesebbeken kívül – mint útlevél vagy személyi igazolvány, pénztárca, telefon és töltő, valamint tisztálkodási szerek – érdemes naptejet is magunkkal vinni, arcunk ugyanis könnyen leéghet az egész napos síelés során. Annak érdekében pedig, hogy minden szükséges felszerelést könnyen elpakolhassunk, az Expedition Trolley 2.0 80L gurulós táskát ajánljuk, amellyel már maga az utazás is élmény lesz.
A síkollekcióba tartozó termékekről további információt a www.hellyhansen.com oldalon találhatunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.