Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nemzeti hősök lettek a koreai síugrók

2009.09.08. Bata Attila

Nemzeti hősök lettek a koreai síugrók A nyáron egy nagy sikerű filmet mutattak be a koreai mozikban, amely a helyi síugró csapat olimpiai felkészüléseinek nehézségeiről szól. A jamaikai bobosok nehézségeihez hasonló kalandokat bemutató koreai csapat hamar népszerűvé tette a síugrást Koreában.
A múlt héten rendezték Korea első síugró versenyét, amelyen 11 országból 35 versenyző állt rajthoz, és a győzelmet végül a lengyel Stefan Hula szerezte meg. A versenyt a Téli Olimpia megrendezésére ismét pályázó Pjongcsanghoz tartozó Alpensia síközpontban rendezték meg. Pjongcsang csak néhány szavazattal maradt le a 2010-es Olimpia megrendezéséről, a 2014-es versenyekért folytatott harcban már nagyobb arányban vesztett az orosz Szocsival szemben. A koreaiak nem adják fel és 2018-ban is újra próbálkoznak.

A síugrás eddig szinte teljesen ismeretlen volt az országban, ahol az alpesi síelés már egyre népszerűbb. A nyáron mutattak be egy filmet a koreai mozikban Take Off címmel, amely a koreai síugró válogatott viszontagságos felkészülését mutatja be az 1988-as Japánban rendezett naganói Olimpiára. A film nem várt népszerűséget hozott a síugróknak, így az ország első síugróversenyére háromezer néző látogatott ki, hogy megcsodálja a helyi ugrókat.

Hó hiányában még műanyagpályára érkeztek az indulók, de a sáncon mesterségesen hűtött jégfelületbe fektették le a nyomot. Az ország első versenyén a nézők az összes levegőbe emelkedő síugrót kitörő örömmel fogadták.

A rendezők már az olimpiai pályázat egyik reklámjának szánták a rendezvényt. Elmondásuk szerint az olimpiai létesítmények fele már megépült, szerintük a létesítmények közti rövid távolságok, valamint a csodálatos panoráma egyaránt a koreai rendezés mellett szól.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.