Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

II. Fundango Big Air Kékestető - 2006

Szikrázó napsütés, 71 nevező, 3500 ember a Kékesen

2006.02.12.

A kék ég és a napsütés feltétlen hiányzott a tavalyi freestyle sí-és snowboard versenyen a Kékesen, de idén erre egy rossz szót nem szólhatunk. Persze ami a legszebb a dologban, az az indulók 70 feletti száma.
Itt volt a magyar profi mezőny tele magyar bajnokokkal (Balogh Ádám, CTM, Mathieu, Athieu, Lego, July, Rózsi, Bence, aki Bánkúti, Karsai Viktor, kis Maki, TomTom és még bizts sokan mások), de a legszebb az, hogy mintegy 50 amatőr is rajthoz állt, ami jó jel a magyar snowboard és sí freesyle-osokat tömörítő rétegének.

A zsűri is igazi nagy nevekből állt, Bodoki Roli, Sticó és Bécsy Bazsi álmukban sem gondolták, hogy mintegy 200 ugrást kell végignézni és pontozni. Az amatőr fiúk két ugrással bizonyíthattak az elődöntőkben, ebből került ki a síelők hármas, a snowboardosok hatos döntője. Ez utóbbiból amatőrben 42-en neveztek. A profik egy fél órás jamet nyomtak, itt 3 síelős és 6 boardos került a fináléba. Ők a korlátokat s igénybe vehették abban a reményben, hogy ezzel pozitív irányba mozdítják el pontjaik sorsát. A csajoknál pedig nem is volt szükség fináléra, a 7 szépség egy sessiont mutatott be, így alakult ki a végeredmény.
A jó időnek és a sok hónak köszönhetően ráadásul rengetegen (a Mátra Centrum jegyirodája szerint a nap során 3500-an voltak a Kékesen aznap) fáradhattak le a jó öreg Szergej poénjaitól, aki végig igyekezett a versenyzők és a mit sem sejtő nézők agysejtjeit lebénítani. Annyi erőnk azért maradt, hogy a döntők után megtartsuk a késő délutánba csúszott díjátadót. Jó magyarosan fogalmazva az érmek, Bodoki Roli "fődzsádzs" és Pajor Ági (MSBSZ) álatal kerültek átadásra.

Így volt alkalmunk megnézni, ahogy Sallai Juli átveszi élete második Fundango dzsekijét, amit az érem és a djuice ajándék mellé kapott, és azt is, hogy a síelőknél 2 fő állt dobogóra, hiszen Szörényi Atyő mindmáig ismeretlen okokból nem indult a döntőben. Lehet éppen etetés volt, hiszen kislánya a pálya mellett szorított a papának, már amennyire ezt alig 1 évvel a háta mögött felfogja. Egyúttal köszönjük a Mátra Centrum lelkes munkatársainak, illetve Bertha Ákosnak és Benei Tominak a segítségét, akik nélkül soha nem lett volna karbantartva az ugrató.

A snowboard fejlődéséért vasárnap pedig a djuice jóvoltából sikerült tenni, hiszen egész nap ingyenes snowboard oktatást kaphattak azok a teljesen kezdő vagy félamatőr sportbarátok, akiknek elfogadható volt Bodoki Roli személye. Érthetetlen is volt, hogy a vállalkozók között szép számmal voltak csajok. Nem is csoda, hogy voltak csajok rendesen. Ennek a napnak köszönhetően ma már hússzal biztosan nőtt a snowboardosok száma. Ha pedig jövőre megnyílik a Kékes északi pályája (ami a mai állás szerint 98,9%), akkor azon a lejtőn egy nagyon komoly parkot húzunk fel. Ígérjük. Tehát jövőre az északin, de előbb még egy hónap múlva Murauban.
EREDMÉNYEK

Snowboard profi férfi:
1. Karsai Viktor
2. Bertha Ákos
3. Balogh Ádám

Snowboard amatőr férfi
1. Szabó Ádám
2. Bérci Viktor
3. Ráckövesi Márk
4. Gaál Benedek
5. Lajtner Tamás
6. Szász Endre

Sí profi férfi
1. Trso Lukas
2. Bánkúti Bence

Sí amatőr férfi
1. Makara András
2. Szabó Bendegúz
3. Répási Máté

Ifjú titán különdíja:
Vajkó Gergő

Snowboard női:
1. Sallai Júlia
2. Gyarmati Kata
3. Harmat Rózsa
4. Gyarmati Anna
5. Sallay Borbála
6. Fränk Szandra
7. Kiska Ramóna

Legbevállalósabb csaj különdíja:
Gyarmati Anna

Fotók és szöveg: Fundango Sports

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.