Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

7 ok, hogy miért jó a Tátrában síelni

2022.12.14. (x) szponzorált cikk

A Magas- és Alacsony-Tátra legnépszerűbb pályáit még a világkupa sztárjai is kipróbálták. Íme, 7 ok, hogy miért éri meg útnak indulni Szlovákiába a téli kalandok kedvelőinek.
Kép: Marek Hajkovsky
Kép: Marek Hajkovsky

1. Mert a helyiek imádnak síelni

Az ország síelőinek száma (a népesség 18%-a) a világon a tizedik legmagasabb. Kiváló síterepek találhatók az Alacsony- és a Magas-Tátrában, ahol a legmodernebb hóágyúk teszik lehetővé az 5 hónap síelést minden évben. Szlovákiába el lehet jutni vonattal, busszal, de autóval a legegyszerűbb. Budapestről 4 óra alatt elérhető a Tátra, de busszal is csak 5,5 óra az út.

2. JASNÁ

Jasná a szlovák sípályák királynője, az olimpiai bajnok síelő, Petra Vlhová hazai pályája, továbbá a világkupa egyik helyszíne. Szlovákia legnagyobb, tökéletesen karbantartott sí „arénája” több mint 50 km-en kínál nagyszerű feltételeket összes nehézségi szinten. A pályákat több világkupa sztár tesztelte, a freeride zónák könnyen elérhetők. Sőt, a különböző aprés-ski szórakozásról a legjobb DJ-k és művészek gondoskodnak egész szezonban a Ratrak színpadon és a Happy End klubban, amire Jasná különösen büszke.
Jasná: elkezdődött a 2022/23-as téli szezon!

3. Magas-Tátra

Szlovákia legmagasabb hegysége, a Magas-Tátra emlékezetes pillanatokat és felejthetetlen kalandokat ígér. A sport rajongói a hegyek ölelésében, a csúcsok között lélegzetelállító kilátás mellett hódolhatnak a szenvedélyüknek. Ótátrafüreden igen népszerű az este is nyitva tartó 2,5 km hosszú szánkópálya. Összesen 24 km pálya található három hegyen, melyek karaktere teljesen eltérő. Tátralomicban felfedezhetjük Szlovákia leghosszabb pályájának varázsát, ráadásul a Lomnici-nyereg és Tátralomic közötti távolságot Közép-Európa legnagyobb szintkülönbsége jellemzi. Számos aprés-ski program és családi kaland vár az ideérkezőkre. Štrbské Pleso (Csorba-tó) népszerű lesikló, szlalom és sífutó pályákat is biztosít.
Kép: Marek Hajkovsky
Kép: Marek Hajkovsky

4. A tátrai Jégtemplom

A Tátra legnépszerűbb téli attrakciója Hrebienok hegyfokán (Tarajka) épült fel 1285 méteren. A több tonna jégből készült templomot minden évben a világ ismert épületei inspirálják. Korábban a látogatók megcsodálhatták a párizsi Notre-Dame-ot, a római Szent Péter Bazilikát vagy a barcelonai Sagrada Familiát. A Jégtemplomra évente ezrek kíváncsiak, akik valami különlegeset szeretnének látni november és április között.

5. Mert a szállások személyre szabottak

A Tatry Mountain Resorts (TMR) szállások emlékezetes pillanatokat és szálláshelyeket kínálnak Szlovákia híres hegyein. A vendégek választhatják a történelmi Art Nouveau hotelek luxusának kényeztetését a Magas-Tátrában (Grandhotel Praha, Grandhotel Starý Smokovec), válogathatnak a modern boutique szállodák kínálatából az Alacsony-Tátrában (Pošta hotel, a felnőttbarát Tri studničky hotel), vagy megszállhatnak a korszerű és stílusos erdei házakban a pályák mellett. A 2634 méter magasan fekvő Lomnici-csúcson eltöltött éjszaka egy életre szóló élményt nyújt, ahogy a Chopok csúcsán, 2004 méter magasan található Rotunda hotel is Jasnán. Akik jobban kedvelik a wellnesst, mint a síelést, imádni fogják a legnépszerűbb szlovák víziparkok, a Tatralandia és a Bešeňová területén elhelyezkedő modern hoteleket.

6. A szállás ára tartalmazza a síbérletek (és a vízipark belépők) árát is

Egyedi ajánlat azok számára, akik szeretnék kihasználni a hegyek nyújtotta előnyöket. Minőségi síelés, szórakoztató aprés-ski programok, kiváló gasztronómia, pihenés – nemcsak a szállodák wellness központjaiban, de a víziparkokban is! A TMR bármelyik hegyi szállodájában történő téli foglalás magában foglalja a síbérletet minden napra. Aki a Bešeňová vagy Tatralandia víziparkban tölti a pihenést, a TMR vízipark szállodáiban ingyenes belépőt kapnak, így a hotel vendégei nem csupán a tucatnyi medencét használhatják, hanem szörfölhetnek a mesterséges hullámokon, részt vehetnek a fantasztikus szauna szeánszokon a világ minden tájáról érkező szaunamesterekkel.
Kép: Marek Hajkovsky
Kép: Marek Hajkovsky

7. A Gopass miatt – élmények Szlovákián kívül is

A Gopass elsősorban egy online shop, amely síbérleteket és jegyeket kínál több ország különböző pályáira. A gopass.travel oldal a repülőjegy vásárlásának elvén működik, azaz minél hamarabb vásárolunk, annál kedvezőbb árhoz jutunk. Ezáltal a síelők már előre, meglepően jó áron tudják megtervezni az utazásukat. A Gopass egy hűségprogram is, ami kedvezményre váltható pontokkal jutalmazza a vásárlásokat. A Gopass ezen felül egy olyan kártya, ami síbérletként, vízipark belépőként is szolgál, illetve hozzáférést ad számos szolgáltatáshoz és termékhez több európai országban is. Mobilalkalmazása minden fontos, valós idejű információt tartalmaz a pályákkal és az eseményekkel kapcsolatban, beleértve a saját síelésünk adatait is. A Gopass tagság számos előnnyel jár, többek között a legjobb áron juthatunk jegyekhez, kedvezményeket és különleges ajánlatokat kínál, megússzuk a jegyirodákban való sorban állást, lehetővé teszi az otthonról történő kényelmes vásárlást. Több információ ezen az oldalon található. 

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.