Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Érezd az alpesi szabadságot Tauplitzon!

2020.06.29. Basa Edit

Könnyed séta a friss alpesi réten, majd felvonózással egybekötött sportos túrázás a családoddal, délután sütkérezés egy nyugis, meseszép hegyi tónál ... El tudod képzelni? Ha igen: vedd célba nyáron a sokszínű Tauplitz vidékét! Cikkünkben ellátunk Téged túratippekkel, kirándulóhelyekkel, hütte- és szállásajánlóval, télisport ötletekkel!
6-Seen Wanderung / 6 tavas túra Tauplitzalmon | © Tom Lamm
6-Seen Wanderung / 6 tavas túra Tauplitzalmon | © Tom Lamm
Bevallom, én már a túraholmik előkészítése és a bepakolás közben valami különös bizsergést érzek: egy új kaland kezdete, irány Bociország! 😊 A Grimming-hegység drámai vonalai már messziről kiabálnak, itt valami különleges csoda rejtőzik. Vad sziklatömbök, meredek hegyoldalak, a hegységhez közelebb érve egyre félelmetesebb az érzés! Nagyon játékos hegy ez: ha közelebb merészkedsz zord külsejéhez, és fentebb kapaszkodsz (akár felvonóval, akár gyalog), Tauplitzalm nyugalmas, de mégis kalanddal teli fennsíkja tárul eléd.
Tauplitz egy igazi bakancslistás alpesi paradicsom!

Együtt a természettel - Tauplitzalm kincsei

Tauplitz Közép-Európa legmagasabban fekvő tófennsíkja 1.650 méteren, így nem meglepő, hogy sok túrázó és természetkedvelő álma. Legegyszerűbben a tauplitzi négyüléses felvonóval tudjuk megközelíteni, mely 2020. június 27 - szeptember 13. között naponta közlekedik (jó idő esetén). Ezen kívül a Bad Mitterndorf/Thörl-től induló Mautstrasse-n, azaz fizetős alpesi úton is feljuthatunk kocsival vagy busszal.
A taupitzi négyüléses felvonó nyáron | © Tom Lamm
A taupitzi négyüléses felvonó nyáron | © Tom Lamm
Számos túraútvonal közül választhatunk a könnyed családi sétáktól a sportos túrákig. Az igazán keményeknek ajánljuk a „Klettersteig Gamsblick” via ferrata útvonalat 1.981 méteren (300 méter hosszú).

Ha az alpesi tavak szerelmese vagy, kihagyhatatlan élmény a „6-Seen Wanderung” / 6 tavas túra, mely útközben 6 mesebeli kis tavacskát érint (Krallersee - Großsee - Märchensee - Tauplitzsee - Steirersee - Schwarzensee) gyönyörű panorámákkal, milliónyi színes mezei virággal, tiszta hegyi levegővel és napsütéssel, na meg persze az elmaradhatatlan hütte élményekkel!
Hütte ajánló:
Johnsleitnerhütte - Gnanitzalm:
induljunk el a faluból kivezető úton, útközben megcsodálhatunk egy hegyi vízesést és a Sagtümpel óriás karsztforrást. Kb. 8 km-es gyaloglással érjük el a Johnsleitnerhütte-t. Magret, a helyi gazdasszony vidáman kínál minket ínycsiklandó házias finomságaival, természetesen az eredeti Schnaps sem maradhat el. 😊
Szembe is betérhetünk az autentikus Hechl Hütte-be.
A Hechl Hütte varázslatos világa | © dietauplitz.com
A Hechl Hütte varázslatos világa | © dietauplitz.com

SzállásTIPP: Hotel Tauplitzerhof*** a felvonó völgyállomásánál

A négyes ülőlift völgyállomásától 200 méterre (télen szuper pályaszállás) egy barátságos szálloda fogad. A Hotel Tauplitzerhof*** legtöbb szép, fabútorokkal berendezett szobájának (köztük családi szobák is) erkélyéről gyönyörű kilátás nyílik a Grimming-hegységre. Mini wellness részlegében szaunában, gőzfürdőben és pihenőterében lazulhatunk aktív napunk után. Érdemes kihasználni a Salzkammergut Sommercard nyári kártya előnyeit, számtalan ingyenes programját, melyet a szálloda „Welcome Back” csomagja tartalmaz is.
Kóstoljátok meg az isteni kézműves hamburgert és különböző steakeket (télen pedig a házi pizzát)!
Rugalmasabb lemondási feltételek: szeptember végéig minden új foglalás lemondható az érkezés előtt 3 nappal! Képek a Hotel Tauplitzerhof*** szállodáról 

Családi ramazuri hegyen-völgyön át

A kisgyermekes családok sem unatkoznak erre felé, van itt minigolf, mezítlábas park, horgásztó, hajókázás, SUP-ozás hegyi tavon, póniklub - és még sorolhatnánk. Ebben a gyűjteményben a külön családos programokat találjátok. 
Kilátás a Steirersee-re | © Tom Lamm
Kilátás a Steirersee-re | © Tom Lamm
A hajókázás nemcsak a gyerekek, de bizony szüleik kedvence is. Erre a legtutibb hely a környéken az ámulatba ejtő Altaussee.
Ha itt jártok, látogassatok el a Salzweltenbe, Ausztria legnagyobb, máig működő sóbányájába! A másfél órás vezetett látogatás során szűk üregeken hatolunk a sóhegy belsejébe, eredeti óriási facsúszdán siklunk alá a mélyebb üregekbe, izgalmas kiállítást nézhetünk meg az elrabolt műkincsek történetéről, hang- és fényjáték show-t láthatunk a földalatti tó színpadán, megcsodálhatjuk a só számtalan érdekes formáját, színét. A bánya 2020. július 1-jén nyit a nyári szezonra.
Rauris Altaussee EXTRA: „James Bond Hütte”
Jagdhaus Seewiese a tó partján, itt forgatták a Spectre című James Bond film egy részét.
Web: www.jagdhaus-seewiese.com
Hajókázás Altaussee-n | © salzwelten.at
Hajókázás Altaussee-n | © salzwelten.at

Csobbanj, ha mersz!

Mint tudjuk, az osztrák kis tavak vize igencsak hűvöskés még nyáron is. Szerintünk megéri beáldozni habtestedet, mert a friss élmény a többezres hegyek ölelésében nem mindennapi! Ha azonban biztosra akarsz menni, válaszd a fűtött medencéket!

Alpesi strandok / termálfürdő a közelben:

„Nagy klasszikusok” egy kőhajtásnyira - Hallstatt, Bad Aussee, Bad Ischl

Több ikonikus osztrák kirándulóhelyet, települést is felfedezhetünk Tauplitz szomszédságában.
Talán a legismertebb közülük, és sokak kedvence: Hallstatt, kb. félórás autóútra Tauplitztól. Mivel a tópart és a közeli hegyek között csak egy keskeny sáv építhető be, a házak egy része meredek lejtőre, mások a tófenékbe vert cölöpökre épültek.
Hallstatt meseszép látképe | © Kevin Poh
Hallstatt meseszép látképe | © Kevin Poh
Még ennél is közelebb (kb. negyed órányira) fekszik Bad Aussee, Ausztria földrajzi közepe. Ha szereted a különleges alpesi növényeket, látogass el az Alpengarten alpesi kertbe, ahol 12.000 m²-en több, mint 2.000 fajta különleges virágot, bokrot és fát találsz szerte a világból.

Bad Ischl-t, a patinás fürdővárost, a legtöbben a Kaiservilla-ról ismerik, ahol Ferenc József több mint 60 éven át minden nyarát töltötte, sőt mi több itt ismerkedett meg korábban Sissivel.
Édesszájúak figyelem! Ha az igazi islerre fáj a fogatok, itt megtaláljátok: a legek lege, csokikrémmel megtöltve a Zauner cukrászdában tálalva. Az islert itt ma kétféleképpen készítik, csokoládéval töltve és leöntve, vagy lekvárral töltve és kávés bevonattal.

Téli élményekben is TOP! Síelés & sífutás mesterfokon

Tauplitz Stájerország egyik leghóbiztosabb síterepe, a szezon során nem ritka, amikor a hóréteg meghaladja a 4 métert. Minden tudásszint síelője talál magának megfelelő pályát a 43 km-nyi rendszerben. 2019 decemberében a síterep völgyállomása is megújult.
Mínusz 10 fokban kocsiban alvós síelés Tauplitzon | Forrás: Face Team Vlogs
De nemcsak a síelés paradicsoma Tauplitz, ahol idén télen megtaláltuk álmaink sífutóterepét!
A völgyben fekvő Bad Mitterndorf sífutópályái kezdőknek is ideálisak, Tauplitzalm pedig maga egy álom: hófödte fennsík mesebeli házikókkal. Itt egy viszonylag hómentes télen is találunk bőven havat, tuti biztos sífutó tipp!
Sífutás a Tauplitzalmon | © Sielok.hu
Sífutás a Tauplitzalmon | © Sielok.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Tauplitzerhof csillagcsillagcsillag
A szálloda Tauplitz központjában fekszik, a Tauplitzalmra vezető négyszemélyes ülőlifttől mindössze 250 méterre. Szolgáltatásai: étterem, bár, szauna, gőzfürdő, masszázs, szolárium, pihenőszoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kogler csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, családias hangulatú szálloda Bad Mitterndorf központi részén, mégis nyugodt helyen, 6 km-re Tauplitz síterepétől, ingyenes síbusz lehetőséggel!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.