Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

SkiLines: már 12 síterep elérhető repülővel is!

2024.10.15. (x) szponzorált cikk, sielok.hu

Ma már nem luxus repülővel síelni menni az Alpokba! A fapados járatok, a jól szervezett transzferbusz hálózat és a Budapestről induló csomagszállító járatok sokak számára elérhetővé tették a repülős síutakat.
A távolinak tűnő, világhírű francia és svájci síterepeket a SkiLines elérhető közelségbe hozza
A távolinak tűnő, világhírű francia és svájci síterepeket a SkiLines elérhető közelségbe hozza
A SkiLines nem csak a prémium autóbuszos síelések megszervezésében, de élen jár a repülős sítúrák lebonyolításában is! A 2024/25-ös téli szezonban 12 síterepre szerveznek repülős utat!

Az Alpok repülővel mindössze 1,5 óra

A síterepekre közvetlen járat sajnos nem indul, de az Alpok körül több nagyvárosának repülőtere is ideális kiindulópont, ahonnan eljuthatunk a sípályákig. Milano-Bergamo, Basel, Milano-Malpensa és néhány kivételes turnusban Genf repülőterére közvetlen járatokkal lehet eljutni Budapestről a Ryanair, Wizzair és Easyjet légitársaságokkal.

A SkiLines leveszi az utasok válláról a szervezés gondjait, megvásárolja a repülőjegyeket, kiszállítja a síterepre a csomagokat, sífelszerelést, megszervezi a transzfert a repülőtérről egészen a választott szállásig és vissza.

Csomagáraik a szállást, síbérletet, csomagszállítást, repülőtéri transzfert és a szervezést tartalmazzák, a repülőjegy ezen felül fizetendő, melynek ára dinamikusan változik a légitársaságok aktuális díjszabása szerint, tipikusan az idő előrehaladtával drágul.

Fontos: időpontonként maxiumum 50 utast tudnak repülővel utaztatni, mivel egy turnusban csak egy transzferbusz áll rendelkezésre, melyen a férőhelyek száma korlátozott!
A SkiLines idei programfüzetében már 12 síterep elérhető repülővel
A SkiLines idei programfüzetében már 12 síterep elérhető repülővel

Repülés Bázelbe

A Svájc északi részén található Bázelbe minden nap indulnak közvetlen járatok Budapestről. Innen elsősorban az északabbra fekvő síterepeket érdemes megcélozni, de a kedvencek, mint például 3 Völgy, Tignes is nagyjából ugyanannyi idő alatt érhető el, mint Milanóból indulva.
Várható távolságok és transzferidők:
  • La Plagne: 400 km, kb. 5,5 óra
  • Avoriaz/Chatel: 230 km, kb. 3 óra
  • Tignes 425 km, kb. 6 óra
  • 3-Völgy 410 km, kb. 5,5 óra
  • Jungfrau régió: 150 km, kb. 2 óra

Repülés Genfbe

2025-ben a közvetlen járatok Genfbe csak március vasárnapjain indulnak, így csak néhány márciusi sítúrát tudnak szervezni erről a repülőtérről.
Transzferidők:
  • Portes du Soleil: 1,5-2 óra
  • Les 3 Vallées: 3,5-4 óra
  • Paradiski és Tignes: 3,5-4,5 óra

Repülés Milano-Malpensára

A Milánótól északnyugatra fekvő repülőtér ideális kiindulópont a Briancon környéki síterepekhez és a Maurienne völgy felé (Valmeinier, Sybelles, stb.), de az Albertville-i óriások (Paradiski, 3-Völgy, Tignes) is megközelíthetők innen. Általában napi két járat is indul ide Budapestről.
Várható távolságok és transzferidők:
  • La Plagne: 400 km, kb. 5,5 óra
  • Montgenévre: 230 km, kb. 3 óra
  • Briancon-Serre Chevalier: 240 km, 3,5 óra

Repülés Milano-Bergamóba

Az Alpok egyik legkedveltebb "fapados" repülőtere Bergamo, kedvező árai miatt sokan választják. Napi két közvetlen járat is érkezik ide Budapestről, a menetrend ideális a turnusváltásokhoz.
Várható távolságok és transzferidők a repülőterek és síterepek között:
  • La Plagne: 430 km, kb. 5,5 óra
  • Alpe d’Huez: 360 km, kb. 5,5 óra
  • Montgenévre: 280 km, kb. 3,5 óra
  • Briancon-Serre Chevalier: 290 km, kb. 3,5-4 óra
  • Les 3 Vallées: 425 km, kb. 5,5 óra

2025-ben három svájci desztináció is elérhető

Noha a SkiLines.hu iroda palettáján Franciaország a legfőbb úticél, és ezen belül is több új síparadicsomhoz repülnek, a következő szezonban a legnagyobb újdonság a három svájci repülős síút.
  • 2025. január 11-től Val d’Anniviers/Zinal,
  • január 19-től a Jungfrau régió,
  • március 8-tól pedig a Les 4 Vallées/Thyon lesz a foglalható repülős desztináció.
Mindhárom régió különleges, rendkívül hóbiztos, és repülőtérről rövidebb idő alatt megközelíthető.
A repülőtéren kényelmes transzferbuszok várják az utasokat.
A repülőtéren kényelmes transzferbuszok várják az utasokat.

Transzfer a reptértől a síterepre

Ha nem is a gép mellett, de a terminál előtt várják a SkiLines autóbuszai az utasokat, ahonnan egyenesen a síterepre mennek. Mivel az utasok csomagot a repülőn nem visznek magukkal (max. egy kézitáskát/hátizsákot), a repülőről leszállva rögtön át lehet menni a terminálon és fel lehet szállni a buszra.

Hazafelé - menetrendtől függően - igyekezni kell majd a repülőtérre, ezért az apartman átadásának procedúráját a SkiLines végzi, tehát kiköltözés után már indulhat is a transzferbusz. Némelyik sítúrán már reggel 6-7 körül el kell indulni, hogy elérjék az utasok a repülőt, így a kicsekkolás napján az utasok már a délutáni órákban landolhatnak is Budapesten.

Csomagok szállítása

Hogy a poggyász és a sí- vagy snowboard felszerelés is leérjen a síterepre, külön megszervezik a szállítást. Ez lehet külön minibusz a csomagok számára, mely rögtön a síterepre megy, ez esetben a bőröndöt, sportszereket ott lehet majd átvenni. De lehet maga a reptéri transzferbusz, mely Budapestről utasok nélkül, csak a csomagokkal indul el a reptér felé, ahol majd felveszi az utasokat. Hogy melyik változattal viszik ki a csomagokat, az időpont- és létszámfüggő.

Ami viszont lényeges, mindkét esetben a csomagok legalább egy nappal előbb indulnak, mint a repülő, és egy nappal később érkeznek majd haza, vagyis ekkor a csomagfelvételi pontra kell majd menni feladni, illetve átvenni a küldeményeket. A csomagszállításért külön fizetni nem kell, ez a szolgáltatás is bele van építve a meghirdetett csomagárakba. Ennek köszönhetően mindenki a saját felszerelésével síelhet, nem szükséges sem a drága kinti kölcsönzőknél sporteszközöket foglalni, sem pedig légitársaságok igen magas sportszer-szállítási jegyét megvásárolni (mely irányonként akár 27-35.000 Ft-ba is kerülhet).
További információk és repülős programfüzet a skilines.hu oldalról tölthető le.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.