Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már látogatható az ótátrafüredi jégtemplom

2017.12.22. sielok.hu

Sok éves hagyomány után idén is elkészült a "Tátrai Jégtemplom" az Ótátrafüred feletti Tarajkán november végére. Ha itt járunk, ne hagyjuk ki a régió leghosszabb szánkópályájának kipróbálását sem!
Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva idén az eddiginél még izgalmasabb tervvel álltak elő az ötletgazdák: ezúttal mintegy 190 tonna jeget használtak fel arra, hogy a barcelonai Sagrada Família templom ihlette mini változatát hozzák létre a Tátra eme szegletében. Ehhez persze a tavalyinál nagyobb dómot kellett felépíteni, az egykor 18 méter átmérőjű kupola idén 25 méteresre "nőtt". Cseh, szlovák és spanyol jégszobrászok novemberben több hetes munkát követően hozták létre ezt a mesterművet, ami a készítők reményei szerint minden eddigi látogatói rekordot meg fog dönteni.

Így épült a jégdóm - a több hetes munkafázis néhány másodpercbe sűrítve
A jégtemplomba való belépés ingyenes, viszont ajánlott melegen öltözni, mivel az iglu belsejében állandó -11 fokos hideg van a jégszobrok állagának megóvása érdekében. Ótátrafüredről a Tarajkára (Hrebienok) egy kb. 3/4 - 1 órás gyaloglással, vagy a modern siklóval lehet feljutni. A retúr jegy ára 7 eurótól (hétköznapokon, legalább 3 nappal előre megváltva) egészen 11 euróig (hétvégén, a helyszínen fizetve) terjed.

A Tarajkai Szánkópálya

Gyerekek és felnőttek nagy kedvence az innen induló szánkópálya, mely 3 kilométeres kanyargás után tér vissza Ótátrafüredig; így a lejutásnak ez a formája is választható, ebben az esetben a helyszínen lehet szánkót bérelni a sikló völgyállomásánál közvetlenül. Mivel nem meredek, ezért bátran ajánlható a család minden tagjának, erről nemrégiben egy kis ízelítő videót is készítettünk:

Tatry Ice Master - jégszobrász verseny

A jégtemplom mellett található egy kisebb dóm is, amely 68 tonnányi jeget rejt magába. 2018. január 12. és 14. között immár hatodik alkalommal rendezik meg a jégfaragó bajnokságot, ennek során fogják a világ számos részéből ideutazó versenyzők felhasználni ezt a mennyiséget, hogy a zsűrit és a vendégeket egyaránt elkápráztathassák. Hazánkat tavaly Tóth Ákos és Boros László képviselte.
Jégszobrok a Tarajkán - Fotó: Marek Hajkovski / regiontatry.sk
Jégszobrok a Tarajkán - Fotó: Marek Hajkovski / regiontatry.sk
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.