Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Mura kerékpárút egészen Horvátországig

2012.06.28. | Frissítve: 2012.08.30.
Az eredetileg 365 kilométer hosszú folyóparti kerékpárút tavasztól már 458,7 kilométer hosszan kanyarog a Mura mentén és vezet a folyó forrásától egészen a Mura Légrádnál lévő, horvátországi torkolatáig. Alpesi legelők, varázslatos kis települések, borutak, és Graz is szerepel a sokszínű útvonalon.
459 kilométer hosszan kíséri a kerékpározókat a Mura folyó. A Hohe Tauern nemzeti parktól egészen a borvidékig és a déli termálfürdők meleg forrásáig.

Mindenképpen érdemes erre a Stájerországot átszelő izgalmas és csodálatos túrára több napot szánni. Az útszakasz mentén sok-sok olyan hely van, ahol érdemes elidőzni egy kicsit. A kerékpározók érintik a természeti látványosságot nyújtó Zirbitzkogel-Grebenzen természeti parkot, ellátogathatnak a lenyűgöző seckaui bencés apátságba, a Murauban és Leobenben tett pihenő során pedig tanulságos látogatást tehetnek a híres Gösser és a Murauer sörgyárba. A hegyek szerelmesei megmászhatják a Graztól északra található Medve-szurdokot (Bärenschützklamm) az alpesi terület legszebb szurdokainak egyikét.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Kerékpárút vezet a 2003-as kulturális fővárosból, Grazból a 2012-es kulturális fővárosba, a szlovéniai Mariborba. Három ország, két folyó, számtalan természeti és kulturális élmény vár a látogatókra. A változatosság garantált ennél a kerékpáros utazásnál. Ausztria, Szlovénia és Horvátország hármas határán kitűnő borok készülnek. A kulináris élményekről a Mura és a Dráva között elterülő vidék regionális finomságai gondoskodnak. Bad Radkersburg pedig különleges testi-lelki felfrissülésre csábít a Grazból Mariborba vezető úton, ahol a Habsburgok is hátrahagyták nyomaikat, és amely város idén Európa Kulturális Fővárosaként várja a látogatókat.

A kerékpárút utolsó, új szakaszát, amely több mint 104 kilométer hosszú, érdemes két nap alatt megtenni. Ez a rész a szlovéniai államhatáron át egészen a Mura horvátországi torkolatáig, Légrádig vezet. A Mura mindkét oldalán vezető kerékpárút nagyszerű lehetőséget kínál a Bad Radkersburgból kiinduló körtúrákhoz. Balra a Goricko természeti parkot szegélyező Mura folyó völgyei és partjai várnak, jobbra pedig bortermelő vidékeket láthatunk. A kirándulás során számtalan malmot csodálhatunk meg, útba ejthetjük Radenci termálforrásait, valamint megismerhetjük a négy ország – Ausztria, Szlovénia, Magyarország és Horvátország – közös határán található északkelet-szlovén vidék gazdag történelmét és fejlődését.
Ezen szakasz szintkülönbsége (emelkedő/lejtő): 167m/247m.
A teljes Murradweg útvonal hossza: 458,7 km. Nehézségi fok: közepes. Emelkedő: 2344 m. Lejtő: 3887 m.
Legmélyebb pont: 128 m (Legrad). Legmagasabb pont: 1765 m (Sticklerhütte).
A túra kiindulópontja: a Lungau régióba található Muhr települése. A túra célállomása: Legrad (Horvátország).
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 261 vendég és 27 regisztrált felhasználó látogatja.