Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szállásfoglalás: hogyan tovább a koronavírus-járvány után?

2020.05.02. 2020.06.05. Basa Edit | frissítve: 2020.06.05.

Újra utazhatunk a szomszédos országokba! Magyarországon már május végétől újraindult az élet, júniusban pedig megnyíltak a határok is! Milyen változásokra számíthatunk a szállásfoglalások terén? Konkrét példákon keresztül mutatjuk be az előremutató trendeket.
Alpesi kilátás a Hotel Sonnhof Raurisból
Alpesi kilátás a Hotel Sonnhof Raurisból
A 2019/20-as síszezon drámai hirtelenséggel ért véget. A szerencsések még kihasználták a március elején érkezett havazást, de egy hét múlva felgyorsultak az események a járványhelyzet miatt. Március 15-én minden európai síterep bezárt. Az elmúlt hónapok nagy változásokat hoztak mindannyiunk életében, amiből rengeteget tanultunk, ám most újra látni az alagút végét.

Nyári természetközeli élmények

A koronavírus lecsengése mondhatni egybeesik a nyári üdülési időszak kezdetével, így az országok nagy része igyekszik legalább az európai uniós polgárok részére lazítani a jelenleg még érvényben levő utazási korlátozásokon.

Alpesi kalandozások „Szomszédéknál” – Flexibilis szállásfoglalás

2020. június 5-től szabad az út Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és vissza is! Így nyáron újra utazhatunk külföldre. Egy azonban biztos: idén nyáron a közelebbi úticéloké lesz a főszerep, így előtérbe kerülnek szomszédos országok aktív, természetközeli kirándulóhelyei, a szabadban töltött mozgásformák, túrázás, bringázás és egyéb hegyi sportok is.
Duisitzkarsee © Schladming-Dachstein, Raffalt
Duisitzkarsee © Schladming-Dachstein, Raffalt
Nagy örömünkre Ausztriában is megnyitottak a határok, 2020. június 5-től már korlátozások nélkül. Ez azt jelenti, nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulnunk ha Ausztriába utazunk, valamint onnan térünk haza.
2020. május 29-én újranyitottak a szállodák, május végétől Kaprun, Hintertux, Mölltal és Kaunertal gleccserek is várják a síelőket.
Mölltal június 6-án kezdi a gleccserszezont - Fotó: Mölltaler Gletscher
Mölltal június 6-án kezdi a gleccserszezont - Fotó: Mölltaler Gletscher
Bátran tervezhetünk alpesi nyaralást, ugyanis a legtöbb szállásadónál fő irányvonal a kockázat csökkentése: enyhülnek a lemondási feltételek. Saalbach régió idén nyárra már meghirdette, hogy a lent látható zöld logóval jelölt szállásokon flexibilis foglalást, azaz ingyenes lemondást kínálnak az érkezés napja előtti 14 napig.
Flexibilis szállásfoglalást kínál Saalbach régió: a foglalás ingyenesen lemondható
Flexibilis szállásfoglalást kínál Saalbach régió: a foglalás ingyenesen lemondható
Más szállásadóknál érkezés előtt 7 nappal vagy még ennél is rövidebb időn belül lemondhatók a szállásfoglalások.
A Hotel Sonnhof Raurisnál például érkezés előtt minimum 1 héttel ingyenesen visszamondható a nyaralás, ugyanez a GRIZZLY Resortnál 5 nap, míg a Hotel Tauplitzerhofnál szeptember végéig 3 nap, illetve egy külön „Welcome back” kedvezményes csomag is foglalható. Akciós nyári csomagok Ausztriában  Szlovéniába már néhány hete korlátozások nélkül utazhatunk.
Több szálláspartnerünk is kínál nyári csomagokat, rugalmas ingyenes lemondási feltételekkel, a bledi Hotel Ribno ráadásul 20 % júniusi extra kedvezménnyel kedveskedik - megéri most lecsapni! :)
Hotel Jezero a Bohinji-tó partján
Hotel Jezero a Bohinji-tó partján
A bohinji Hotel Jezero aktív csomagjai  Szlovákiában több hete folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, így itt már 2020. május 6-án megnyithattak egyes szálláshelyek, mint például a Hotel Stupka is. Ide is szabad az utazás 2020. június 5-től, Ausztriához hasonlóan.

Irány Magyarország!

Május végétől felpezsdült a hazai turisztikai élet: aki biztosra akar menni, inkább hazánkban tervezi nyaralását. Most igazán felértékelődik a belföldi turizmus és helyi értékeink.
Legtöbb szálláspartnerünk 2020. május végén / június elején újra megnyitja kapuit vendégei előtt.

A mátrai 4 Évszak Hegyihotel extra óvintézkedésekkel készül a május 28-i nyitásra:
- Korlátozzuk a szállodánkba foglalható szobakapacitást és a szobák újbóli kiadása előtt, 3 nap (72 óra) szünetet hagyunk.
- A szálloda közösségi tereibe kézfertőtlenítő pontokat helyeztünk ki.
- Kollégáink maszkot és kesztyűt viselnek.
- Kényelmi szolgáltatásokkal igyekszünk csökkenteni a személyes kontaktust (pl.: gyorsított be- és kijelentkezés, mobil kapcsolattartás, online fizetés stb.)
- A közösségi terekben a természetes szellőztetést részesítjük előnyben.
- Éttermünkben az asztalkapacitást csökkentettük az előírásoknak megfelelően és lehetővé tettük, hogy akár saját szobájukban, vagy konyhájukban elfogyaszthassák az alacarte ebédjüket, vagy vacsorájukat, melyet a 4 ÉVSZAK Palóc Bistorant biztosít Önöknek.
- Az ebéd és vacsorarendelésüket high-tech módon – akár szobájukból - mobiltelefonjukról is leadhatják.
- Az étkezések befejezése után minden asztalt, széket, eszközt fertőtlenítünk.
- Takarító személyzetük fokozott figyelmet fordít a közösségi terek, közös használatú mosdók, kilincsek, fogantyúk, kapcsolók gyakori fertőtlenítésére.
A 4 Évszak Hegyihotel akciós csomagjai  A Sástó Hotel 2020. június 2-tól Családi mátrai szünidő csomagjával csalogatja a kirándulni és pihenni vágyó vendégeit, míg a bakonyi meseszép környezetben található Szépalma Hotel külön Hétköznapi akcióval vár.

Reményteli 2020/21-es téli szezon - Mi már készülünk!

A 2020/21-es téli szezonra is igaz, hogy teret hódít a közelségi turizmus: szomszédos országaink népszerűsége valószínűleg növekvő tendenciát mutat. Szerencsére a síelés, mint téli sport biztonságos, hiszen a szabadban zajlik, így a fertőzés kockázata kisebb.

Várható tendenciák:
- az üdülési döntés meghozatalának egyik legfontosabb szempontja a biztonság lesz
- felértékelődnek a kisebb, kevésbé ismert síterepek, ahol nincs tömeg
- népszerűek lesznek az önellátásra berendezett apartmanok/chaletek
- a hüttézés / esti bulizás háttérbe szorul
- alpesi kirándulások után nagyobb lesz az érdeklődés (ahol a friss levegőn fedezhetünk fel gyönyörű tájakat), aki esetleg elhalasztja nyaralását, télen pótolja be azt.
Téli túrázás © photo-austria.at
Téli túrázás © photo-austria.at
Mi már gőzerővel készülünk a következő téli szezonra, és szálláspartnereinktől is biztató visszajelzéseket kapunk.

Ha nem tudod, hova menjetek síelni a következő szezonban, kérdezz tőlünk bátran! Ingyenes tanácsadással segítünk síterepet illetve szállást választani. Nézd meg a következő szezonra szóló ajánlatainkat! A lista folyamatosan bővül. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.